Itt a Canon EOS RP

Ma mutatja be a Canon Europe az EOS RP modellt, amely egy kicsi, könnyű és praktikus full frame tükörnélküli fényképezőgép, kifejezetten haladó hobbifotósok számára. A forradalmi EOS R rendszer vívmányaira építve ez a gép remek kreatív társ utazásokra, tájkép vagy portré fotózáshoz, és videózáshoz is. Az EOS RP a fél éve bevezetett EOS R rendszer előnyeit hordozza, mint amilyen a világ eddigi leggyorsabb autofókusza[i].

A Canon jelenlegi legkisebb és legkönnyebb full frame digitális cserélhető objektíves fényképezőgépével könnyen készíthetnek fantasztikus minőségű képeket és videókat úgy, hogy használhatják vele korábbi Canon EF és EF-S objektívjeiket is.

A Canon egy további fejlesztést is bemutat: mérete és teljesítménye tökéletes kiegészítővé teszi az RF 24-240mm F4-6.3 IS USM objektívet.

Gyere velünk az EOS R világába!

Az EOS RP a Canon full frame fényképezőgép választékának legújabb fejlesztése már újgenerációs optikai teljesítményt kínál megfizethető áron. RF objektívjeinek innovációja a kivételesen reszponzív és praktikus RF foglalat nagy, 54 mm átmérője, a nagysebességű 12 pines kommunikációs rendszer és a rövid back focus. A három EF-EOS R adapterrel, a vezérlőgyűrűkkel, és a drop-in szűrővel a meglévő EF és EF-S objektívek tulajdonosai is maximálisan kihasználhatják a gép funkcióit.

A kreativitás szolgálatában: csend, gyorsaság és minőség

Az EOS RP 26,2 megapixeles full frame CMOS érzékelővel, a Canon legfrissebb DIGIC 8 processzorával komoly minőségi ugrás érhető el, a mélységélesség beállításokkal gyenge fénynél is szép, részletgazdag kép készíthető. Az ISO 100 – 40.000 (kiterjesztve ISO 50 -102.400) közötti állíthatósággal és a Dual Pixel CMOS AF rendszerrel kifejezetten sötétre optimalizálható a teljesítmény, akár -5 EV[ii] értékig.

Az RF objektívekhez és öt EF objektívhez beállítható a DLO (digitális objektív optimalizáló) korrekció csatlakoztatáskor. Utómunkálatokhoz az EOS RP a legújabb generációs CR3 14 bites RAW file formátumot nyújtja és a kompakt RAW opciót, amellyel a megszokott RAW file méretekhez képest 40%-nyi helyet lehet megtakarítani. Ezáltal sokkal több kép tárolható a memóriakártyán, ugyanakkor megmarad a RAW formátumban fotózás rugalmassága. A Creative Assist funkcióval még a fényképezőgépen alakíthatjuk a képeket, hogy a kívánt minőségben oszthassuk meg akár azonnal.

EOS kezelhetőség kompromisszumok nélkül

Az EOS RP, a Canon eddigi legkönnyebb full frame cserélhető objektíves fényképezőgépe praktikus útitárs, hiszen a magnézium-ötvözet váz mindössze 485g[iii]. Kiváló szigetelése révén ellenálló a porral és nedvességgel szemben. A kézmozgásokat kompenzáló dupla érzékelő képstabilizátora pontosabb, néma üzemmódja pedig diszkrét exponálást tesz lehetővé. A folyamatos exponálási módban 5 fps vagy a Servo AF-el 4 fps sorozatokat képes készíteni, mindez az UHS-II kártyabemenettel óriásira növeli a tárhelyet[iv]  JPEG vagy RAW formátumban – így egyetlen útikalandot sem marad ki.

Az EOS RP kezelése könnyű, és a személyre szabható beállításokkal kényelmes is. Könnyen alkalmazkodik a fotósok különböző tapasztalatához és preferenciáihoz. Az ergonomikus EOS stílusú markolat, a nagy felbontású 7,5 cm átmérőjű érintőképernyője kifordítható, különböző szögekben állítható. A 0.39 típusú OLED elektronikus kereső és az ujjbegyekkel könnyen kezelhető gombok a fókusztól a menüopciókig gyorsan működtethetők. Az EOS RP megannyi EOS tartozékkal kompatibilis, mint például a szintén vadonatúj, kényelmes Grip EG-E1 markolat, vagy a tavaly februárban bemutatott Canon Speedlite 470EX-AI intelligens vaku.

Minden részletre figyel

Az EOS RP nem ismer kompromisszumot az autófókusz terén, a Dual Pixel CMOS AF a világ leggyorsabbja jelenleg, mely 0,05 másodperces pontossággal és 4779 választható AF pozícióval a széles keretben 88 x 100 % területen rögzít. Az EOS RP elektronikus keresője (EVF) a témát 2,36 mililó ponttal és majdnem 100 százalékban mutatja. Az előnézetet megkönnyíti gyér fényben is. A Touch&Drag autofókusz egyike a négy lehetőségnek, hogy könnyedén irányítsuk a fókusz területet az LCD képernyő érintésével. A hatásos portréképekhez a szemet érzékelő AF folyamatosan követi a téma arcát a Face Detect beállítással. Akár fotó, akár videó készül, a mozgó témát pontosan követi és a keretben tartja az EOS RP. Makro fotózáskor vagy nagyobb mélységélesség esetén a fókusz keret segítségével fantasztikus eredményeket érhetünk el. A zárkioldó egyszeri megnyomásával automatikusan több, előre beállított fókusz pozíciót rögzít. A mélység kompozíció a Digital Photo Professional (PC vagy MAC) alkalmazással tökéletesíthető. A Spot AF makrózásnál segíti a precíz fókuszt. Egy sor további AF beállítással változatos témákat fényképezhetünk profi módon, mint pl. Face AF, 1pt AF, Expanded AF és Zone AF.

A CIKKNEK MÉG NINCS VÉGE!

Lapozz a következő oldalra!