Ínyenceknek készült ez az egyedi Lexus

Egy prémium-konyhaberendezéseket és -gépeket gyártó márkával közösen építette meg legújabb koncepciójárművét a Lexus. A Monogram GX szabadidőjármű új értelmet ad a gasztroturizmusnak.

Tudtad?

Az új ízek felfedezése, a helyi specialitások megkóstolása sokak számára meghatározó része az utazással járó élményeknek – sőt, olyanok is akadnak, akik kifejezetten az adott ország vagy tájegység konyhaművészetének felfedezése kedvéért indulnak útnak. Ugyanakkor azokat is megértjük, akik fordítva gondolkodnak: bármerre utaznak, esténként a megszokott, fenséges ízekkel zárnák le az új élményeket hozó napot.

Rájuk gondolva építette meg új tematikus koncepciójárművét a Lexus. A speciális szabadidőjárműhöz nem csak a nevét, de tudását és termékeit is adta a Monogram prémium-konyhagépmárka. Nem átlagos berendezésekről van szó: ott van például a cég védjegyének számító jéggömbgyártó készülék, amely speciális, melegített présformájával egy perc alatt készít tökéletesen szabályos alakú, kristálytiszta jéggömböket. Ez a tagadhatatlan esztétikai élmény mellett a gyakorlatban is előnyös: a lassan olvadó jéggömb nem hígítja fel az italokat. 

Ez távolról sem csupán elméleti kérdés a Monogram GX esetében. A C- és D-oszlopok között, ahol a szériamodellben ablakot találunk, itt rejtett tárolókat alakítottak ki, amelyekben boros és bourbonpalackokat, poharakat és egyéb rekvizitumokat helyeztek el. A hiánytalanul felszerelt bár sem hiányzik a fedélzetről, így igényes koktélokat keverhetünk akár egy folyó partján vagy a hegytetőn.

A hátsó ülésen hűtött fiókban helyezhetjük el a romlandókat, ha pedig valami meleget harapnánk, fatüzelésű kemencében süthetünk pizzát, kenyeret vagy éppen – ha tényleg folyóparton vertünk tábor – frissen fogott halat. A tervezők az igényes tálalásra is gondoltak, így a csomagtartó egyedi, kétfelé nyíló (és belső kárpitozásában további tartozékokat rejtő) ajtaját feltárva a szervírozásra alkalmas felületet találunk.

A 2023 nyarán bemutatkozott, harmadik generációs Lexus GX nem csak tágas belső tere miatt volt ideális választás a különleges átépítésre, de különösen fejlett terepalkalmassága miatt is. A 3,4 literes V6-os turbómotorral és tízfokozatú automata sebességváltóval szerelt GX 550 részlegesen állandó összkerékhajtást, felezőt, önzáró Torsen központi differenciálzárat, elektronikusan oldható kanyarstabilizátorokat (E-KDSS), különleges terepkamerát és 4 tonnát meghaladó vontatóképességet kínál. Hamarosan érkezik a hibrid változat is, amely soha nem látott takarékossággal vértezi fel a nagy hagyományokkal rendelkező luxusterepjárót.

Fotók: Lexus