Hogyan állj fel a padlóról?

Tóth György könyve

Nehéz anyagi körülmények között élőknek és a mókuskerékből szabadulni vágyóknak írt könyvet Tóth György vezető pénzügyi stratéga.A kötetből kiderül, miként kezdhetünk mindent elölről, ha az élet nehéz helyzetbe sodor bennünket.

Tóth György szegény családból származik, mégis sok mindent elért az életben. Gyerekként megtanulta, hogy nem az anyagiak tesznek boldoggá, hanem a minket körbevevő szeretet.A Hogyan állj fel a padlóról? című új könyv megírására az inspirálta, hogy példát akart mutatni mások számára, hogy a leglehetetlenebb helyzetekből is ki lehet jönni győztesen.

„Az életben mindig lesznek sikerek és kudarcok egyaránt. Mindig lesz lehetőség a megújulásra, de nem mindenki képes egyedül bejárni ezt az utat. Nekik kívánok egy képzeletbeli mankót adni, amire támaszkodhatnak” – meséli az író.

György fiatalként vállalkozóvá lett, nagyon sok tapasztalatot gyűjtött az 1980-as, ’90-es években, amikor még valóban a szórakoztatásról szóltak az esték. 1992-től ő volt a tulajdonosa a korszak egyik legnépszerűbb diszkójának, innen indult rengeteg diszkós, köztük Sterbinszky, Bárány, Jován, Lotters vagy éppen DJ Newl, és rengeteg zenekar, köztük Happy Gang, Back II Black, Kozmix, Hooligans pályafutása is.

Tóth György könyvében az akkori időszakot behálózó alvilágról és az általuk okozott károkról is részletesen mesél.

„Ezekből a negatív élményekből szereztem meg azt a tapasztalatot is, ami alapján útmutatást adok az olvasó számára. A leírtak pont azért hiteles javaslatok, mert valós megtapasztaláson alapulnak, valós magyar történeteken bemutatva” – tette hozzá.

Ha a könyvben leírt javaslatokat, intelmeket komolyan veszi az olvasó, eleve nem kerülhet nehéz helyzetbe, ha mégis, akkor tudja majd mi a megoldás.A recept egyszerű: be kell fektetni, mégpedig mindenkinek önmagába, ugyanis ez az egyetlen mód, ami száz százalékban megtérül.

A Hogyan állj fel a padlóról? ugyanakkor nem csak azoknak szól, akiket nehéz körülmények közé sodort az élet, hanem azoknak is, akik a jelenlegi mókuskerékből ki akarnak szállni.

„Lassan három évtizede a fogyasztói társadalomban élünk, de sok esetben még mindig a szocializmus szellemisége szerint gondolkodunk. Könyvembe megmutatom, hogy mindenki képes saját maga irányítani az életét” – mondta a szerző.

Tóth György szerint a siker eléréséhez sokszor elég csak akarni. De azt nagyon.