Drónpilótaként bizonyítottak sportolóink

A különböző sportágak képviselői nem gyakran mérhetik össze a tudásukat a pályán, most azonban egy rendhagyó, jótékonysági versenyen egy drón segítségével fény derült rá, hogy melyik sportág bajnoka céloz a legjobban.

Sokszor elmerengtünk már azon, hogy összemérhetőek-e a különböző sportágak: vajon melyik igényli a legnagyobb precizitást, pontosságot, na és persze ki céloz a legbiztosabban: egy focista, egy kézilabdázó, egy jégkorongozó, vagy épp egy vízilabdázó?

Erre a kérdésre kaptunk választ a játékosságáról ismert keksz, az OREO augusztus végi eseményén, ahol különböző sportágak népszerű sportolói mérhették össze tudásukat. Saját területükön már mindannyian bizonyítottak, most azonban kiderült, hogyan boldogulnak, ha a legmodernebb technológia állítja őket új kihívások elé.

A megmérettetés célja az volt, hogy a sportolók egy drónt irányítva, minél pontosabban célozva ejtsék a magasból az ikonikus fehér krémes fekete kekszet egy pohár tejbe, ezzel szemléltetve a keksz helyes rituális fogyasztását – csavard szét, nyald le és mártsd bele a tejbe!

A játékos küzdelemben részt vett Tápai Szabina, kézilabdázó, Kiss Gergely, háromszoros olimpiai bajnok vízilabdázó, Szuper Levente, volt jégkorongozó, valamint Tímár Krisztián, többszörös magyar válogatott focista.

Az önfeledt hangulatról Horti Gábor gondoskodott, aki a tőle megszokott, egyedi stílusban kommentálta az eseményeket.
Elsőként Tápai Szabina állt az irányítópulthoz, aki már a verseny elején magasra tette a lécet, hiszen ötből rögtön kettő OREO kekszet sikerült beleejtenie a tejes pohárba. Ezután következett Szuper Levente, Tímár Krisztián, majd végül Kiss Gergő, de a fiúk közül senki nem tudta felülmúlni az egyetlen hölgy versenyzőt. Így a legjobb célzónak Tápai Szabina bizonyult, megmutatva ezzel, hogy nemcsak a kézilabda pályán a legpontosabb.

A szórakoztatás mellett a jótékonykodásé volt a főszerep az eseményen, hiszen a nyertes sportoló nem kevesebb, mint 500 000 Ft-ot nyerhetett meg egy általa választott alapítványnak, szervezetnek vagy utánpótlás csapatnak.

A győztes, Szabina egy iskolákat segítő szervezetnek, a Tanoda Jobbító Alapítványnak ajánlotta fel nyereményét, akik nagy hangsúlyt fektetnek az oktatás-nevelő munka feltételeinek javítására, a kutató-fejlesztő tevékenységekre, illetve a rászoruló gyermekek tanulmányi és szociális támogatására.

Az OREO MegaMártás különlegessége, hogy nem csupán itt Budapesten ismerkedhetnek meg vele az emberek, ugyanis a drónos játék egy turné keretein belül utazik az ország különböző pontjaira. További részleteket itt találhat!