Dinnyekoktél receptek
Watermelon Cooler
4 cl Hendrix Gin
1 cl St. Germain Bodzalikőr
1 cl cukorszirup
4 cl friss görögdinnyepüré
1 cl citromlé
1 öntet Cranberry Bitters
Shakerbe jeget teszünk, és a felsorolt hozzávalókkal alaposan összerázzuk, majd előkészített pohárba szűrve kiöntjük az italt. Görögdinnyével díszítjük.
Dinnyebólé
7-10 kg görögdinnye
1 üveg (7 dl) áfonyás vodka
10 cl limelé
10 cl Triple Sec
20 cl áfonyalé
20 cl pezsgő
7-10 cl cukorszirup ( a dinnye ízének függvényében)
A görögdinnye belsejét kiszedjük, és külön tesszük a többi hozzávalóval. A hozzávalókat a pezsgő kivételével turmixgéppel összemixeljük. A dinnye kivájt héjába jeget teszünk, és beletöltjük a turmixgépben elkészült italt. A dinnyébe töltött italra ráöntjük a pezsgőt, és az egészet kanállal összekeverjük. A koktélt a dinnyehéjba töltve szolgáljuk fel.
Tipp: Alkoholmentes dinnyebólé
7-10 kilogrammos dinnye
10 cl lime lé
Fél liter áfonyalé
Fél liter narancslé
20 cl szénsavas ásványvíz
7-10 cl cukorszirup
METRO_ dinnye_infografika