Dinnyekoktél receptek

Watermelon Cooler

4 cl Hendrix Gin

1 cl St. Germain Bodzalikőr

1 cl cukorszirup

4 cl friss görögdinnyepüré

1 cl citromlé

1 öntet Cranberry Bitters

Shakerbe jeget teszünk, és a felsorolt hozzávalókkal alaposan összerázzuk, majd előkészített pohárba szűrve kiöntjük az italt. Görögdinnyével díszítjük.

Dinnyebólé

7-10 kg görögdinnye

1 üveg (7 dl) áfonyás vodka

10 cl limelé

10 cl Triple Sec

20 cl áfonyalé

20 cl pezsgő

7-10 cl cukorszirup ( a dinnye ízének függvényében)

A görögdinnye belsejét kiszedjük, és külön tesszük a többi hozzávalóval. A hozzávalókat a pezsgő kivételével turmixgéppel összemixeljük. A dinnye kivájt héjába jeget teszünk, és beletöltjük a turmixgépben elkészült italt. A dinnyébe töltött italra ráöntjük a pezsgőt, és az egészet kanállal összekeverjük. A koktélt a dinnyehéjba töltve szolgáljuk fel.

Tipp: Alkoholmentes dinnyebólé
7-10 kilogrammos dinnye
10 cl lime lé
Fél liter áfonyalé
Fél liter narancslé
20 cl szénsavas ásványvíz
7-10 cl cukorszirup

METRO_ dinnye_infografika