Csalóka vonalak

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

 A Nikon és Max Leitner fotós eltorzítják a perspektívát Lengyelországban

Az új, nagy látószögű fényképsorozat az építészetet és a városi szabadfutást kombinálja gravitációt meghazudtoló képek elkészítéséhez.

A Nikon által kiadott exkluzív fotósorozat a német fotós, Max Leitner műveit mutatja be, aki Lengyelországba, Varsóba utazott, hogy a város lenyűgöző, modern építészetét fotózza – egy kis csavarral.

A NIKKOR nagy látószögű objektívjeinek képességét is bemutatva a képek a város építészetének egyedi vonalvezetését örökítik meg, amelyeken a profi városi szabadfutó, Benni Grams szerepel, hogy kihívja maga ellen a perspektívát, és optikai csalódást hozhasson létre. A képek Bennit stratégiai szempontból helyezik el Varsó legszebb építményei közepére, Max pedig az épületek vonalaival játszik, ezáltal arra készteti a nézőt, hogy megkérdőjelezze azt, hogy mi történik a kompozíción belül.

Max Leitner, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED Max Leitner, D850, AF-S NIKKOR 24mm f/1.4G ED

Varsó változatos építészetéről híres, ami tükrözi a város hosszú és sokszínű történelmét. A választott képhelyszínek egy modern nagyváros képét festik az ikonikus Polin Múzeum és Katynskie Múzeum beltereitől kezdve a zsúfolt város épületeinek, hídjainak és nemrégiben felújított metrórendszerének külsejéről készített felvételekig.

Max Leitner, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED Max Leitner, D850, AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G ED

A projektet kommentálva Max Leitner azt mondta, hogy „Érdekes vonalak vesznek körbe minket, engem pedig mindig is lenyűgözött a fényképészetben rejlő potenciál a környezet kielemzésére. A modern építészet vonalait útmutatásul és néha megtévesztésül használom, így a néző lehetővé teszi számomra, hogy egy átlagos formát egy új vizuális reprezentációvá varázsoljak. Ezeket a vonalakat a kompozíción keresztül absztrakttá téve, manipulálva próbára tehetem a néző térbeli érzékelését. Azért jöttünk Varsóba, hogy lássuk, milyen messzire tolhatjuk ki ezeket a határokat úgy, hogy közben igazából visszaadjuk az egész várost magába foglaló, csodálatos modern építészet képét.”  

A kis gyújtótávolságú és nagy mélységélességgel rendelkező NIKKOR nagy látószögű objektíveknek köszönhetően Max Varsó szűk beltereit és masszív infrastruktúráját is le tudta fotózni úgy, hogy közben végig éles képeket rögzített. Ezek az objektívek ideálisak épületek fényképezéséhez: kihangsúlyozzák a perspektívát, és vezetik a vonalakat, így nagy hatású képeket készítenek az épületekről.

Max az alábbi NIKKOR objektíveket használta a fényképezés során:

  • AF-S NIKKOR 16-35 mm f/4G ED VREz a rendkívül nagy látószögű objektív rázkódáscsökkentéssel biztosítja a stabil képeket a keresőben és az érzékelőn is. Az optikai kialakítás minőségi felbontást és kontrasztot kínál változó körülmények között is.

  • AF-S NIKKOR 14-24mm f/2.8G EDKiemelkedően nagy látószögű, nagy fényerejű objektív profik számára, nanokristály bevonattal a szellemképek és tükröződések csökkentése érdekében. A kép teljes területén kiváló élességet garantál, amely még az adott gyújtótávolságú fix objektíveket is felül tudja múlni.

  • AF-S NIKKOR 24 mm f/1.4G EDEz a profi, rendkívül nagy fényerejű, nagy látószögű objektív kiemelkedően éles képeket garantál még gyenge fényben is. Nagy maximális rekesze a keresőben is világos képet eredményez, Silent Wave Motorja biztosítja a gyors és halk automatikus élességállítást.

  • AF-S NIKKOR 35 mm f/1.4G Profi, nagy látószögű, rögzített gyújtótávolságú objektív gyors, f/1,4-es rekesszel.Egy aszferikus lencsetag biztosítja a nagy felbontást és a tökéletes kontrasztot. Egy robusztus és megbízható eszköz, amely optikai teljesítménye révén ideális választás olyan fotósoknak, akik hatékonyan működő objektívre vágynak.

Max a képsorozatot a Nikon új FX formátumú D-SLR csúcsmodelljével, a D850 modellel készítette.

Max Leitner, D850, AF-S NIKKOR 35mm f/1.4G Max Leitner, D850, AF-S NIKKOR 16-35mm f/4G ED VR

További információért látogasson el az alábbi webhelyre: www.nikon.hu

Max Leitner

A németországi Stuttgart-ban született Max Leitner már egészen fiatalon felfedezte fényképezés iránti szerelmét. Az elmúlt évtizedben körbeutazta az Egyesült Államokat, Ázsiát és Európát. Chicagóban, a School of the Art Institue of Chicago művészeti iskolában szerzett képzőművészeti diplomát, ahol elsődlegesen a városi felfedezés, az építészet és a kalandos életstílus trendjeire összpontosított. Amióta 2016 májusában visszatért, Max figyelmét személyes projektekre és az ügyfelekre fordította Európában, Ázsiában és a Közel-Keleten. Folyamatosan a különleges helyszíneket és azok vizuális reprezentációját kutatja folyamatban lévő célja részeként, miszerint a nagyközönségnek hozzáférhetetlen tereket és helyeket fényképez, illetve bemutatja rejtett építészeti jellemzőiket.

www.maxleitner.com

www.instagram.com/maxleitner

A szett

A fotózás során Max Leitner a következő Nikon felszerelést használta:

Ha a Nikon díjnyertes termékeiről bővebb tájékoztatást szeretne kapni, látogasson el a következő webhelyre: www.nikon.hu

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .