Beállás

Lévai Balázs

Ponyvarákenrol

A Black Sheep egy év kényszerszünet után próbál visszatérni a színpadokra.
Puska (Fegyverneky Tibor), a zenekar fiatal menedzsere igyekszik összerántani a bandát Hegemony, az énekes összeomlása és felépülése után. A banda tagjai, Imi Hendrix, Gúnár, Bozon, Gomez és Jóság egy feltétellel hajlandóak újrakezdeni: egy év alatt fel kell jutniuk a fesztiválok nagyszínpadaira, különben game over.
Megkezdődnek a próbák, megszületik az új album, beindul a turné, pörögnek a bulik, már-már úgy tűnik, akár össze is jöhet a kitűzött cél, amikor egy olyan helyzetben találják magukat, amit korábban elképzelni sem tudtak volna.
Lévai Balázs első regénye sok-sok humorral viszi el az olvasót a magyar backstage-ek világába, ahonnan természetesen nem hiányoznak a rákenrol kötelező elemei sem.
Teljes fikció-e ez a könyv? Válaszul álljon itt a regény mottója:
„A történet és szereplői a képzelet szülöttjei. Figyelem: A képzelet nyomokban valóságot tartalmazhat.”

„Lévai meg a rock and roll? Hagyjad mán! Egyszer jött el velünk, azóta is fáj tőle a feje…”
(Lukács Laci, Tankcsapda)

„A Lévainak egy baja van, hogy korán abbahagyta a basszusgitározást, így maradt neki a ’mi lett volna ha’, meg a szexuálisan túlfűtött álmodozás. Mint mikor a takarítónő összerakja a filmet a kiszűrődő zajokból. De a rock and rollban pont az a jó, hogy akár ilyen is lehetne.” 
(Lovasi András, Kispál és a Borz)

„Lévait nem ismerem, soha nem találkoztunk. Különben is tartozik egy csomó pénzzel.”
(Ganxsta Zolee)

A könyv megrendelhető itt.


Tervezett megjelenés: 2017. 11. 22.
ISBN: 9789632935577 
Terjedelem: 235 oldal
Méret: 200 x 125 mm
Kötés: füles, kartonált
Ár: 3499 Ft
Kiadó: Athenaeum Kiadó

Lévai Balázs

Producer, rendező, műsorvezető. A Magyar Filmakadémia tagja.
Tanárként kezdte a pályáját, majd újságíró és vízilabda-edző lett. Több mint tizenöt évig kulturális, elsősorban irodalmi és zenei tévéműsorokat készített.
Számos zenei témájú dokumentumfilmet rendezett, de nagyjátékfilm is fűzödik a nevéhez. Több zenekarral dolgozott művészeti vezetőként egyedi koncertek létrehozásában.
Ifjú korában a tizenegyedik kerület egyik basszusgitárosa volt, de elköltözött rég.

Könyvei:
Bestseller – A világ nyitott könyv I. (2004)
Bestseller – A világ nyitott könyv II. (2008)
Lovasi – Idáig tudom a történetet (2014)

Részlet a Beállás című regényből:– Kötelező a drog, az egészet erre kell építeni – magyarázta aznap délelőtt Timur teli szájjal Puskának, aki panaszkodott, nem tudja, mit írjon a Facebook-posztba. – Mint az istenes versek a költőknél. Ki lehet hagyni, de semmi értelme.
– A közönség elvárja a spirituális kísérletezést – tette hozzá komolykodó arccal Bertalan. Ő képviselte a nyugalmat és tekintélyt parancsoló szakállt az asztalnál. – Ezért értik meg a leállást is. A művészek nem lehetnek biztonsági játékosok.
– Pontosan erről van szó. Dugjanak feszt, igyák vödörből a bourbont, pörgessék a cuccot, vonatozzanak négykézláb, röfögve a Gozsdu udvarban. Hányják le a taxi hátsó ülését, még ha közben érettségi tétel is lesz belőlük. Sőt, annál inkább! – mondta Timur és a zsömle csücskét a maradék mustárba tunkolta.
– Helyettünk is próbáljanak ki mindent, amire mi gondolni is csak három sör és négy tüske után merünk – bólogatott egyetértően Bertalan.
– Cserébe a gyereklemezen kívül bármit megbocsátunk nekik – mondta Timur.
– Értem. Inkább bűntudatuk legyen, mint hiányérzetük – összegezte a hallottakat Puska. Ő volt a legfiatalabb közülük, alig három éve dolgozott a Black Sheep mellett, mentoraként tekintett a két idősebb srácra, akik már számos válsághelyzeten, zenészkirúgáson és újjáalakuláson voltak túl a saját bandáikkal. – Az elmélet egyetlen gyengesége, hogy istenes versekbe még senki nem halt bele. – Honnan tudod? – tárta szét a karjait Timur. – Van olyan statisztikánk, hány olvasó esett össze József Attila vagy Ady Endre istenes verseinek az olvasgatása közben? Na, ugye. Szerintem elég sok. A spiritualitás még a felhasználói oldalon is veszélyes terep.Recenziós példány, interjú: szpisjak.blanka@lira.hu, 06307317547

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .