Az újonnan megnyitott Lego House igazi tisztelgés a kreatív játékélmény előtt

A 25 millió LEGO® kockával megtöltött, mintegy 12 000 négyzetméteres ház megnyitotta kapuit egy teljesen új kreatív univerzum előtt. A dániai Billundban felépített LEGO® House-ban mostantól a gyerekek és a kreatív felnőttek az év minden napján részesei lehetnek a valódi LEGO élménynek.

A négy év alatt felépített LEGO® House a világ legegyedülállóbb LEGO® élményét kínálja. A házat ma nyitották meg a dániai Billundban, ahol az ikonikus LEGO® kockát is feltalálták. A nagyszabású rendezvényen maga a koronaherceg és a koronahercegnő is részt vett.

A LEGO tulajdonosa, Kjeld Kirk Kristiansen számára a ház egy olyan tér, amelyben a LEGO rajongók sokkal többet tudhatnak meg arról, hogy a LEGO kockákkal történő játék milyen új távlatokat nyit meg.

Sok éve álmodtam arról, hogy létrehozunk egy olyan helyet, ahol megoszthatjuk látogatóinkkal a valódi LEGO élményt. A LEGO House megépítésével a kreativitást és a játékon keresztüli tanulásban rejlő erőt ünnepeljük. A játékon keresztül a gyerekek az olyan alapvető készségeiket fejlesztik mint a kreativitás, az együttműködés vagy a problémamegoldás” – mondta a tulajdonosok harmadik generációját képviselő Kjeld Kirk Kristiansen, majd hozzátette:

A LEGO kockákkal megtöltött dobozoktól kezdve, amely otthon van a gyerekeknek, a fantasztikus LEGO House-ig, amelyet ma ünneplünk, minden LEGO élmény szívében az egyedülálló és időtlen LEGO kocka áll. A LEGO kockával lehetőségünk nyílik arra, hogy kreatívan fejezzük ki magunkat és a képzeletünk segítségével megvalósítsunk bármit. A lehetőségek tárháza végtelen és sehol a világon nem tapasztalható meg ugyanaz az élmény mint a LEGO House-ban.”

A LEGO House középpontjában az élményzónák állnak, ahol a két kiállítás mellett négy játéktér található, amelyek segítségével számos módon felfedezhetjük kreativitásunkat. A zónák négy különböző színre épülnek, amelyek közül mindegyik más-más szemszögből közelíti meg a játékot és a tanulást. A Piros a kreativitást, a Kék a kognitív képességet, a Zöld a szociális készségeket, a Sárga pedig az érzelmi intelligenciát jelképezi.

Minden aktivitás, amellyel a házban a látogatókat várjuk, összefonódik a LEGO filozófiájával, amely szerint a játékon keresztül történő tanulás elősegíti az innovációt és a kreativitást. A játék beépült a LEGO Csoport DNS-ébe, és valóban életre kelt a LEGO House-ban. Minden – az élmény zónáktól kezdve a kültéri helyszíneken keresztül az étkezési megoldásokig – a játékra és a kreativitásra épül, szóval teljesen mindegy hogy mihez kezdünk a LEGO House-ban, annak valami köze lesz a játékhoz” – mondta Jesper Vilstrup, a LEGO House vezérigazgatója.

Avatási ünnepség

375 vendég, köztük a koronaherceg és a koronahercegnő vett részt a LEGO House hivatalos megnyitóünnepségén. Beszédében a koronahercegnő a játék fontosságáról beszélt:

Nagy öröm volt részt venni a LEGO House megnyitóján. Játék közben folyamatosan fejlődnek a gyerekek – használják a kreativitásukat és szociális képességüket. Mindannyiunknak szüksége van arra, hogy játsszunk, és az új épület csodálatos lehetőséget ad arra, hogy felfedezzük a játékot.”

Ha szeretnél ellátogatni a LEGO House-ba, az érkezésedet előre kell jelezni a LEGO House weboldalán a látogatószám korlátozása miatt. Ez amiatt szükséges, hogy minden látogató átélhesse a teljes élményt hosszú sorok és a zsúfolt élményzónák nélkül.

  • A LEGO House-t a BIG (Bjarke Ingels Group) építészeti cég tervezte és összesen 21 egymásra pakolt fehér elemből áll. A homlokzatát csempével burkolták, azt az illúziót keltve, hogy az egész épület LEGO kockákból áll. Az épület maga 12 000 m2.
  • A földszinten három étterem, egy LEGO Store, egy konferenciaterem és 2 000 m2-es LEGO tér található.
  • Az élményzónákhoz négy színes játékterület tartozik, valamint egy hatalmas galéria azokból a LEGO alkotásokból, amelyeket a rajongók készítettek, emellett megtalálható egy óriási kiállítás a LEGO történetéről – ahol a 200 legikonikusabb LEGO szett is helyet kapott.
  • Az élményzónák négy különböző színből állnak, mindegyik a játék és a tanulás valamely aspektusát szimbolizálja. A piros a kreativitást, a kék a kognitív képességeket, a zöld a szociális készségeket, a sárga pedig az érzelmi intelligenciát.

  • Az élményzónákon kívül az óriási kockaház a közösségi tereken kívül számos összeköttetésben álló külső teraszból és játszótérből áll, amelyeket a látogatók szintén felfedezhetnek és élvezhetnek. A LEGO Térről ingyenesen közelíthető meg a három étkező és a LEGO Store.
  • A billundi repülőtérről érkező látogatókat nyolc fénycsóva fogadja, amely a LEGO House tetején elhelyezett óriási LEGO kockából érkezik, és az ikonikus 2×4-es LEGO kocka nyolc bütykét jelképezi.
  • A LEGO House a tervek szerint 250 000 látogatót fogad majd évente, a világ minden tájáról – első sorban családokat, iskolás csoportokat, LEGO dolgozókat és felnőtt LEGO rajongók látogatására számítanak.
  • A LEGO House és a LEGOLAND® együttesen teszik Billundot az egyetlen olyan hellyé a világon, ahol a látogatók részesei lehetnek a valódi LEGO élménynek.

További információkért a LEGO House-ról kattints az alábbi linkre: www.LEGOHouse.com