Az alkotókról

Miklósy Zoltán (rendező) – Animátorként, animációs rendezőként szinte az összes magyar stúdióban dolgozott a 90-es évektől kezdődően. Animációs rendezőként segítette a Macskafogó 2. és a Napkirálynő elkészítését. Animátorként vett részt a Mr Bean sorozatban és a Borsószem kisasszonyban.

Herkó Attila (író, rendező) – Az első rajzfilm, amit írt és rendezett a gyerekek körében népszerű Szőrmók Ovi sorozat volt. Korábban számtalan magyar zenekarnak rendezett videó klipeket. Éveken keresztül dolgozott reklámfilmeken rendezőként, vágóként és utómunka vezetőként. Rendezője volt többek között a 2012-ben megjelent Alan Wilder koncertfilmnek is.

A zeneszerzés Milkovics Mátyás (NEO zenekar) keze és szellemi munkája.

Reichardt Péter volt a felelős a technikai folyamatok minél gördülékenyebb lebonyolításáért.

Milbich Tamásnak köszönhetjük a 3D-s modelleket és a gyönyörű unreal-ben létrehozott világokat.

Nagy segítség volt a sorozat számára Gömöri V. István szinkronrendező, akinek a tudása és tapasztalata nagyban hozzájárult a végeredményhez.

A gyártó stúdióról

A Janó Manó és az elveszett harmatcseppek című sorozat gyártója a Umatik Entertainment. A stúdió 2016 óta saját fejlesztésű rajzfilmjein dolgozik, illetve szerviz munkákat vállal más produkciók részére. Ők készítették az MTVA Mecenatúra támogatásával a Szőrmók Ovi című animációs sorozatot is, amelynek az első négy része már elérhető.

Korábbi, 2015-ben önerőből megvalósult egész estés animációs filmjük a Manieggs: Egy kemény tojás bosszúja (rendezők: Miklósy Zoltán és Herkó Attila), amely a Annecy-i Nemzetközi Animációs Filmfesztiválra is meghívást kapott. A film megtekinthető a Netflixen.

A Umatik jelenleg a Nemzeti Filmintézet támogatásával egy macedón-horvát-bolgár-magyar koprodukcióban dolgozik, illetve egy saját ötleten alapuló családi animációs mozifilm, a Solo Lobo c. forgatókönyvét fejleszti.