ZenFone 5 Lite

Zsebméretű, 6 hüvelykes okostelefon, mely a páratlan kreatív szabadság érdekében a világon elsőként rendelkezik a világszerte beharangozott igazi, széles látószögű, előlapi és hátlapi kamerával ellátott négy-kamerás rendszerrel

FŐBB PONTOK

  • Határok nélküli kreativitás: A világon az első okostelefon, mely rendelkezik a világszerte beharangozott igazi négy-kamerás rendszerrel, valamint 20 MP-es előlapi és 16 MP-es hátlapi kamerával, és elülső és hátsó 120° látószögű kamerákkal
  • Tágabb látótér: 6 hüvelykes teljes képernyős IPS kijelző Full HD+ (2160 x 1080) felbontással, ultra vékony kerettel és 18:9 képaránnyal egy hagyományos 5,5 hüvelykes okostelefon méretű házban
  • Fejlett teljesítmény: Qualcomm Snapdragon 630 Mobile Platform nagy teljesítményű 3300 mAh-s akkumulátorral, NFC-vel, arcfelismerés alapú kioldással és hátlapi ujjlenyomat érzékelővel
  • Stílusos és elegáns: Precíziós technikával készült 2.5D-lekerekített üveg bevonattal az előlapon és a hátlapon a prémium megjelenésért és érzetért

Az ASUS bejelentette a ZenFone 5 Lite -ot, a stílusos, 6 hüvelykes okostelefont, mely a világon elsőként használja a világszerte beharangozott1 igazi négy-kamerás rendszert teljesen független nagy felbontású és széles látószögű, elülső és hátsó kamerákkal. A ZenFone 5 Lite tökéletes választás a fotózás szerelmeseinek, akik szeretnének kitűnni a tömegből.

A ZenFone 5 Lite nagy felbontású fő kamerájával — elől 20 MP-el, hátul 16 MP-el —emellett egy másodlagos 120°-os széles látószögű kamerával elől és hátul, megszünteti a fotózás korlátait. Hogy minden alkalommal tökéletes fotók készüljenek, a vetélytárs rendszerekkel ellentétben, minden kamera függetlenül működik.

A 6 hüvelykes Full HD+ IPS kijelző teljes képernyős 18:9 képaránnyal és ultra vékony kerettel rendelkezik, melynek köszönhetően a könnyen hordozható ZenFone 5 Lite olyan kompakt, mint egy szabvány képarányú 5,5 hüvelykes telefon.

A páratlan mobil felhasználói élmény érdekében a Qualcomm® Snapdragon™ 630 Mobile Platform által hajtott ZenFone 5 Lite a hihetetlen teljesítményt és a 3300 mAh-s akkumulátort ötvözi a fejlett biztonsággal és kényelmi funkciókkal — ideértve az NFC-t, a gyors arcelismerés alapú kioldást, az ujjlenyomat felismerést és a dual SIM-et.

Határok nélküli kreativitás

A fotózás igazi szerelmeseinek terveztük, ezért a ZenFone 5 Lite a világon elsőként rendelkezik a világszerte beharangozott, igazi, négy-kamerás rendszerrel négy darab teljesen működő és független kamerával. Valamennyi fő nagy felbontású kamera — 20 MP-es Sony az elől és egy 16 MP-es a hátul — kiegészül egy másodlagos, 120°-os látótérrel rendelkező, széles látószögű kamerával, amely a hagyományos lencséknél kétszer szélesebb, így a felhasználók a lehető legjobb képeket készíthetik.

Azokkal a rendszerekkel ellentétben, melyeknél a másodlagos kamera csak a fő kamerával együtt működik speciális effektek céljából, a ZenFone 5 Lite esetében mind a négy kamerát függetlenül lehet használni, így megszűnnek a kreativitás korlátai és a felhasználók szabadon igazíthatják fotóikat az alkalomhoz. Választható elől és hátul készített, szabvány vagy ultra széles fotóival a ZenFone 5 Lite leegyszerűsíti a tökéletes szelfi, tájkép, portré vagy csoport fotó elkészítését.

ZenFone 5 Lite rendelkezik az ASUS BeautyLive live-beautification technológiával a Facebook-on, YouTube-on, Twitter-en, az Instagram-on és más közösségi média platformokon élőben streamelt videó-támogatással. A felhasználók számos szépítő funkció közül választhatnak — mint pl. bőr elszíneződés eltüntetése vagy színtónus igazítás — valós időben, használhatják a hasznos Tükörkép (Mirroring) módot is, hogy elkerüljék az idegesítő, olvashatatlan szövegű tükörképes videókat. A Szépítést egy softlight LED vakuval segítjük, mely tökéletes tónust ad a bőrnek a képeken vagy az alacsony fényviszonyok melletti streameléskor.

Tágabb látótér

A ZenFone 5 Lite lenyűgöző 6 hüvelykes képernyővel rendelkezik, viszont olyan kompakt, mint egy 5,5 hüvelykes okostelefon. Ez nem csoda, hiszen a legújabb széltől szélig terjedő teljes képernyős kijelzőnket alkalmazza, mely 18:9 képarányú és ultravékony kerettel rendelkezik. Ez a gyönyörű Full HD+ (2160×1080) kijelző szuper színhűséggel büszkélkedhet — rendkívül fontos a fényképezés szerelmeseinek — és a széles formátum nagyobb látványt jelenít meg. Az olyan új 18:9 tulajdonságokkal mint a YouTube ‘zoom-to-fill’, a videók és a filmek soha nem néztek ki jobban, emellett extra széles kijelzője tökéletes két ablak egymás melletti tájkép tájolásban való megjelenítéséhez, vagy több ablak portré tájolásban való egymásra rakodásához.

Fejlett teljesítmény

A ZenFone 5 Lite-ot a drámaian gyors CPU és GPU teljesítmény érdekében a Qualcomm Snapdragon 630 Mobile Platform hajtja akár 4 GB RAM-mal. A bármely helyzetben való hihetetlenül gyors hálózati csatlakozás érdekében a ZenFone 5 Lite akár 400 Mbps 4G LTE letöltési sebességet, akár 75 Mbps-es feltöltést és 802.11ac kétsávos Wi-Fi-t is támogathat.

A 14nm Snapdragon 630 Mobile Platform FinFET Low Power Plus energiatakarékos technológiájának optimalizált energiahatékonysága egy 3300 mAh-s akkumulátorral kombinálva akár 24 napnyi 4G készenléti időt, 30 napnyi 3G beszélgetési időt, vagy 4 napnyi zenelejátszást nyújt a felhasználók számára.

A ZenFone 5 Lite szintén alkalmazza az NFC technológiát a kényelmes és biztonságos érintés nélküli Google Pay™ fizetésekhez. A rugalmas, gyors és könnyű hozzáférés érdekében a ZenFone 5 Lite arcfelismerés alapú gyors kioldási technológiát tartalmaz, mely hideg, nedves vagy piszkos kezek esetén ideális a telefon kioldására. Gyorsan kioldja a telefont és megakadályozza, hogy jogtalan személyek nézzék meg a zárolt képernyőn megjelenő üzeneteket. Emellett rendelkezik egy hasznos hátlapi ujjlenyomat érzékelővel is, mely azonnal kioldja a telefont, csupán 0,3 másodperc alatt.

Az igazi út közbeni kényelem érdekében a ZenFone 5 Lite hármas foglalatú tálcával rendelkezik két SIM foglalattal —támogatva az akár 400 Mbps-os sebességet — emellett az akár 2 TB-ig bővíthető tároló érdekében egy microSD foglalat is helyet kapott.

Stílusos és elegáns

A ZenFone 5 Lite-ot, mely elülső és hátsó 2.5D lekerekített üveg paneleivel csak úgy árasztja magából a luxust, a tökéletességre terveztük. Megjelenését javítva egy optikai bevonattal láttuk el, hogy mély ragyogást és finom színt kölcsönözzünk neki. A lenyűgöző kontrasztos kiemelések és a vékony, keskeny dizájn kihangsúlyozása céljából a kettős bevonatú keret precíziósan megmunkált, 0,02 mm-es matt felső bevonattal rendelkezik—melyhez fejlett NCVM lézer eljárást használtunk. A ZenFone 5 Lite három gyönyörű színben kapható: Éjfél fekete (Midnight Black), holdfény fehér (Moonlight White), izzó vörös (Rouge Red)2.

ELÉRHETŐSÉG ÉS ÁRAK

Az ASUS ZenFone 5 Lite áprilistól szerezhető be hazánkban. További tájékoztatásért, kérjük, keresd fel a helyi ASUS képviseletet.

1 Az ASUS 2018 februári piackutatási eredményeinek alapján

2 Az izzó vörös (Rouge Red) 2018 májusától érhető el

 

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .