Vingardium Borliget – nyárzárás borral, zenével, gasztronómiával

A nyár utolsó, vagy ha úgy tetszik az ősz első nagy borfesztiválja a Vingardium Borliget. Augusztus 31. – szeptember 1. között a budapesti Erzsébetligetben várja a fesztivál közel 30 pincészettel, gasztronómiai kiállítókkal, rengeteg programmal és koncertekkel a vendégeket. Fellép többek között a Budapest Bár, a Random Trip és a Mary Popkids.

Az egyre népszerűbb Vingardium Borliget elsősorban borfesztivál, de nem a megszokott keretek között, hiszen a helyszín atmoszférája és a színes program-kavalkád egy zöldben borozgatós, felszabadultan bulizós, gyerekkacajtól hangos, játékos és ugyanakkor ínyenc pesti fesztivállá varázsolja. Az immáron harmadjára megrendezett borfesztivál népszerűségének a titka, hogy közösségi élményt és kulturált kikapcsolódási lehetőséget biztosít a két nap során a látogatóknak.

A fesztivál az Erzsébetligeti Színház társszervezésében, a XVI. kerületi Önkormányzat támogatásával valósul meg. A borfesztivál helyszíne idén a régi és mégis új, hiszen a nyáron megújul az Erzsébetliget központi része. A Vingardium Borligetet éri az a megtiszteltetés, hogy először próbálhatja ki, avathatja fel az újjávarázsolt teret.

Idén is a bor-zene-gasztro hármasra épül a fesztivál – amit széles programkínálat egészít ki.

BORLIGET

A Borligetben egy hétvége alatt szinte az összes borvidéket végigkóstolhatjuk, hiszen körülbelül 30 borászati kiállító mutatkozik be a fesztiválon az ország minden tájáról. A teljesség igénye nélkül: Csányi, Dominium, Dubitz, Gere és Schubert, Harsányi, Havas és Timár, Kontyos, Maczkó, Nobilis, Polgár, Pro Secco, Sárospataki Borterasz, Tiffán, Varsányi és még sokan mások.

KONCERTEK

A zenei kínálatot idén is a sokszínűség jellemzi. A délutáni függőágyban borozgatáshoz blues zene jár, estére pedig megtelik a tér, és fergeteges buli hangulat várható. A nagyszínpad szüneteiben a kisszínpadon is élő zene lesz. Szombaton a belvárosi klubokban nagy sikerrel működő kezdeményezés, az Open Mic érkezik a fesztiválra – változatos műsort nyújtva a közönségnek.

Augusztus 31.

16:30 Petruska
18:30 Mongooz and the Magnet
20:30 Random Trip

Szeptember 1.

11:00 Katáng zenekar
14:30 Kuti Robi zenekara
16:30 Tenderfoot
18:30 Mary Popkids
20:30 Budapest Bár

GASZTROSÉTÁNY

Streetfood, kézműves gasztro különlegességek, magyaros és modern ízek… A gasztroudvarban idén is a finomságok tárháza vonul fel – lesznek különleges sajtok, kézműves hamburger, kenyérlángos, kürtős kalács, egyedi csokoládék stb. A bor mellé mindenki talál magának valamilyen finomságot.

GYERMEKLIGET

Szombaton 11:00-tól a Katáng együttes várja színvonalas koncertjével a családokat. Idén is lesz öko tematikájú játékpark, kézműves asztalok, valamint számos társasjátékkal játszhatnak a nagyobbak a Játszóház projekt közreműködésével. A Gibbon Slackline-on megtanulhat mindenki kötéltáncolni, hintázni pedig a Hintayo-Gályán lehet majd. Idei újdonság a mászófal, ami ismét több korosztálynak biztosít izgalmas kikapcsolódási lehetőséget.

EGYÉB

Ha a fenti kavalkád nem lenne elég, akkor még további elemek színesítik az eseményt. Pihenőkert raklap bútorokkal, amőba fotelekkel és függőágyakkal, fényfestés, ingyenes IKARUS nosztalgia járat az Örsről, borkurzus sommelier-k vezetésével. A Winescape szabadulószobát idén is kipróbálhatja bárki aki flow élményre vágyik, valamint az idei év újdonsága az élményfestés, ahonnan saját festménnyel térhetünk haza.

További információk:

www.vingardium.hu

https://www.facebook.com/vingardiumborliget/

https://www.facebook.com/events/2034707506766105/

http://vingardium.blog.hu/

https://www.instagram.com/vingardiumborliget/

LÁTOGATÓI INFORMÁCIÓK

Időpont: 2018. augusztus 31. szeptember 1.
Helyszín: Budapest, XVI. Erzsébetliget

A RENDEZVÉNYRE A BELÉPÉS INGYENES!
Kóstolás csak fesztiválpohárból!

Kóstolójegy: 1.600 Ft
XVI. kerületi lakosoknak lakcím kártya felmutatásával: 1.300 Ft

A jegy 1 db poharat, 1 adott napra szóló karszalagot és 1 db kóstoló kupont tartalmaz.

Kóstolójegyeket elővételben a tixa.hu –n, illetve a helyszínen, a pohárpontokon lehet megvásárolni!

A boros standoknál és a gasztronómiai kiállítóknál készpénzes fizetés közvetlenül a kiállítóknak.

NYITVA TARTÁS
Péntek: 15:00-23:00
Szombat: 11:00-23:00

HELYSZÍN
Tömegközlekedéssel megközelíthető: Az Örs vezér tere metróvégállomástól induló HÉV Imre utcai megállójánál, illetve a 176E és 276E autóbuszok Hunyadvár utcai megállójánál található.

Örs vezér teréről közvetlen fesztiváljárat indul a helyszínre. (IKARUS Nosztalgiajárat)

30 PINCÉSZET * GASZTRO GYERMEKLIGET * KONCERTEK SZABADULÓSZOBA * HINTAYO-GÁLYA * BORKURZUS GIBBON SLACKLINES * PIHENŐKERT * FÉNYFESTÉS

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .