Videóklip készült Lucy Dacus legnépszerűbb dalához

Lucy Dacus “Historian” című második lemezének ötödik évfordulóját ünnepli. A korong nyitódala a “Night Shift” című közönségkedvenc, melyhez most fél évtized elteltével videóklipet forgattak. A kisfilm rendezője Jane Schoenbrun (“We’re All Going to the World’s Fair”), és szerepel benne többek között Jasmin Savoy Brown színésznő, maga az énekesnő és Phoebe Bridgers is, akivel Lucy a boygenius nevű formációban közösen is alkot.

Nézd meg a klipet ide kattintva »

“In five years I hope the songs feel like covers // Dedicated to new lovers” – énekli Lucy Dacus a szerzeményben, mely arról szól, hogy higgyünk a vágyott jövőben és manifesztáljuk azt. A New Yorker szerint “egy katartikus, hídégető, vagány szakítós dal”, ami érzések garmadáját kelti a hallgatóban. A track régóta esedékes videóklipjét régi és új barátok körében forgatták több napon át a pennsylvaniai East Stroudsburgban, a Poconos Palace-ban. A végeredmény egy lenyűgöző és szívmelengető csemege a rajongók számára, akik mindeddig nyomon követték, ahogy Dacus richmondi énekes-dalszerzőből szeretett indie rock-sztárrá válik.
A “Historian” az ötéves jubileum apropóján egy piros vinyllemezen is megjelenik május 26-án, a Matador gondozásában. A limitált kiadású változat Lucy első vázlatát is tartalmazza az albumborítóról.

NÉZD MEG A VIDEÓKLIPET »