Új, roppanós finomságok a sajtok világában

Kedvencek ropogós bundában! Így szól az Aranyfalatok, a legújabb sajtkülönlegesség szlogenje. A krémesen lágy, mégis roppanósan friss sajtok hétfőn mutatkoztak be a magyar közönségnek és máris nagy népszerűségre tettek szert.

Rántva minden jobb

Ismerhetik ezt a mondást a Pannontejnél is, mert gondoltak egy merészet és bepanírozták a legismertebb1 magyar sajtmárkákat. Így kaptak roppanós köntöst a Medve, Karaván és a Tihany Camembert sajtok, mellé pedig új elnevezést: Aranyfalatok.

Panírozott, de nem mélyhűtött

Az Aranyfalatok különlegessége, hogy habár panírozott és elősütött sajtokról van szó, mégsem a mélyhűtött termékek között kell keresnünk, hanem a hűtőpultban a többi sajt között. Ennek köszönhetően felbontás után pár perc alatt elkészíthető és fogyasztható. Ezzel a tulajdonsággal a termék szinte egyedülálló a magyar piacon.

Krémes, omlós, roppanós, friss

Azt, hogy ezek a jelzők egyáltalán nem túlzók nagyon hamar sikerült bebizonyítani a Séfplázában megrendezett termékbemutatóval egybekötött sajtótájékoztatón. Amíg Gábor Andrea a Pannontej márkamenedzsere azt ecsetelte, hogy a fogyasztók 96 százaléka ebédre, 44 százaléka pedig vacsorára eszik leggyakrabban panírozott ételt, melyek közül a sajt a második legkedveltebb rántott fogás addig a termet hamar belengte a pár perc alatt elkészülő rántott falatkák ínycsiklandó illata.

A Medve és Tihany sajtok háromszög alakú falatkák, a Karaván sajt pedig apró golyócskák formájában halmozódtak a tálakon.

A hagyományos és modern gasztronómia jól kiegészíti egymást

A Séfpláza szakácsai megmutatták, hogy a bundázott finomságokat ötletes köretekkel még izgalmasabb fogásokká lehet varázsolni. Amíg a mindennapokban főleg (rizst 66%) és sült krumplit (59%) szokott enni egy átlagos fogyasztó a sajt mellé, addig a füstölt sajtos, kukorica pürével tálalt Aranyfalatok ünnepi asztalok kedvelt étkévé is válhat. A sajtfogyasztók 59 százaléka által favorizált tartármártás és 40 százalék által előnyben részesített majonéz mellé jó alternatíva lehet a házi remulád mártás vagy a sült citrom szósz is.

Nemcsak finom, mutatós is

Az ízek kavalkádját tovább fokozta Csigó Zita food stylist, gasztroblogger látványos tálalás bemutatója. Zita filozófiája, hogy a szép találás legalább annyit ad az étkezés élményéhez, mint az étel íze. Ezért is készített néhány impozáns tálalást, hogy bebizonyítsa egy kis kreativitással és ügyességgel még különleges eseményekre is kiváló választás az Aranyfalatok ropogós bundában sült sajtjai.

1 eNet online 2018. januári kutatása a 18 év feletti, rendszeresen internetezők körében.