Úgy tűnik Orbán nem tudja, mi van ebben az országban

Annak alapján, amit Orbán Viktor miniszterelnök a koronavírus-járvány miatt kedd este bejelentett, úgy tűnik, mintha nem tudná, mi van ebben az országban – írta a Demokratikus Koalíció elnöke Facebook-posztjában.

    Gyurcsány Ferenc úgy fogalmazott: “Nesze semmi, fogd meg jól!”


    A DK elnöke szerint teljes képtelenség, hogy a kormányfőnek nincs egy szava az iskolákról, tanárokról, diákokról, orvosokról és ápolókról, és legfőképpen a tömeges és ingyenes tesztelésről, mint ahogy az elveszített munkahelyekről, vagy a tönkremenő vállalkozásokról sincs. Valójában a kormány nem tesz semmit, nem tesz új erőfeszítést, nem mozgósít új erőforrásokat – írta.


    Ez a kormány “alibizik, és ezzel emberkísérletet folytat” – közölte Gyurcsány Ferenc, hozzátéve, vigyázzunk magunkra, “ha már a kormány nem vigyáz ránk”.


    A miniszterelnök kedd esti bejelentése szerint a kormány úgy döntött, hogy a járvány miatt éjféltől ismét bevezeti a rendkívüli jogrendet, az Országgyűlést pedig arra kéri, ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg. Azt is közölte, hogy éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptetnek életbe. Elmondta azt is: a szórakozóhelyeket bezárják, mert az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását lehetetlen kikényszeríteni ezeken a helyeken. A tömegközlekedésben a zsúfoltság mérsékléséért a csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el, a parkolást pedig újra ingyenessé tették – ismertette a kormányfő.

A sikeres tesztek alapján már a köhögésük hangzása alapján a mesterséges intelligencia képes azonosítani a betegeket 

https://miazablogger.hu/2020/11/03/van-vakcina-es-vityanak-rendkivuli-jogrend/