Több száz ATM-et telepít jövőre az MBH Bank

Banking Technology design.Isometric illustration of bank on geometric technology background. Digital connect system.Financial technology concept.Vector illustration.EPS 10.

   Csaknem 10 milliárd forintos beruházással több száz ATM-et telepít jövőre az MBH Bank, ezzel majdnem megkétszerezi a bankautomatái számát országszerte – közölte a hitelintézet pénteken az MTI-vel.

    A következő év végére több mint 1600 ATM-et üzemeltet majd az MBH, a készpénzbefizetésre is alkalmas készülékek száma a mostanihoz képest a háromszorosára nőhet. A hálózatbővítést az ügyfelek szokásaival és a jogszabályi előírásokkal magyarázták, amely alapján a bankoknak havonta két ingyenes készpénzfelvételt kell biztosítaniuk lakossági ügyfeleik számára.


    Bár az elektronikus fizetés egyre jobban terjed, főképp vidéken különösen nagy az igény az ATM-ekre, mivel a kisvállalkozások a napi készpénzes bevételüket így tudják biztonságosan és rugalmasan a bankszámlájukra helyezni – írták.


    A közlemény szerint az új automaták helyét is az ügyfelek igényei alapján jelölik majd ki. A fejlesztéssel az MBH Bank a bankautomaták számát tekintve piacvezetővé válik, és jelentősen felül fogja múlni az ATM-ek darabszámára vonatkozó jegybanki előírást. Ennek már a mostani, csaknem 900 automatából álló hálózat ugyancsak megfelel – tették hozzá. A hitelintézet azt ígéri, hogy a korábban kihelyezett berendezéseket is korszerűbbekre fogják cserélni.


    Az MBH Bank az MKB Bank és a Takarékbank egyesülésével jött létre április végén. Ezt megelőzően a Budapest Bank beolvadt az MKB Bankba. A bank csaknem kétmillió lakossági és vállalati ügyfelet szolgál ki. Összesített mérlegfőösszege meghaladja a 10 480 milliárd forintot.


      A banknál elhelyezett betétállomány több mint 6200 milliárd forintot tesz ki, míg a bruttó hitelállomány megközelíti az 5000 milliárd forintot. Az MBH Bank rendelkezik a legtöbb fiókkal Magyarországon, és több mint 9500 munkavállalót foglalkoztat. Az év első hat hónapjában adózás utáni eredménye 142,1 milliárd forint volt, bevétele 327,9 milliárd forintot tett ki.