Tíz megoldás, amellyel a Dell Technologies korszerűsíti az informatikát

Az elmúlt évtizedben a különböző méretű szervezetek elősegítették a digitális társadalom kialakulását. Napjainkban egy ennél is drasztikusabb változás zajlik: a munkavégzés és a tanulás is teljesen átalakult, és az otthonok irodává és osztályteremmé váltak. A Dell Technologies innovációi segítenek megvalósítani egy összekapcsolt, még nagyobb adatmennyiséget használó, elosztottabb jövőt.

„Egy vállalat digitális átalakulási stratégiája manapság fontosabb, mint valaha. Azt tapasztaljuk, hogy a technológia átalakítja a vállalatokat, a társadalmat és a közösségeket. Épp ezért a cégeknek nagy mértékben automatizált, intelligens, biztonságos és rugalmas informatikai megoldásokra van szükségük” – mondta Jeff Clarke, a Dell Technologies ügyvezető igazgatója és alelnöke.

A digitális átalakulást segítő megoldások

A Dell Technologies segíti az ügyfeleit, hogy rugalmasabbak legyenek és felkészüljenek a jövőre. A vállalat az elmúlt öt évben több mint 18milliárd dollárt fektetett kutatásba és fejlesztésbe, és 2019-ben a 16. volt a legtöbb szabadalmat bejegyeztető egyesült államokbeli vállalatok listáján. Miközben munkavállalóinak 90 százaléka átállt a távoli munkavégzésre, a Dell idén számos újítást mutatott be, és a második negyedévben 30 százalékos éves növekedést ért el a szolgáltatásként kínált (as-a-Service) és rugalmas fogyasztáshoz kapcsolódó megoldások bevételeit tekintve. Az idei és tíz legfontosabb újítása:

  1. A Dell bemutatta a Dell EMC PowerStore tárolórendszert, amely egyedi módon ötvözi az automatizálást és a következő generációs tárolóeszközöket egy új szoftverarchitektúrával. A PowerStore ügyfeleinek száma folyamatosan nő, a felhasználók 20 százaléka pedig eddig nem alkalmazta a Dell Technologies tárolási megoldásait.
  2. A Dell bevezette a Dell EMC PowerScale-t, a tárolórendszerek új családját. Ez a termékcsalád új iparági sztenderdet állít fel a strukturálatlan adatok rögzítésében és kezelésében. Emellett megjelent a Dell EMC PowerFlex szoftver alapú tárolási megoldás is, amely nagyvállalati szintű teljesítményt és megbízhatóságot biztosít az ügyfelek kritikus fontosságú alkalmazásaihoz.
  3. A Dell Technologies Cloud hibrid felhő fejlesztései a kiváló sebesség, egységes használat, skálázás, biztonság és megtakarítások biztosításával segítik a vállalatokat a nyilvános, a magán- és a peremhálózati felhőkörnyezeteik kezelésében.
  4. A Dell tovább bővítette a felhőajánlatait a Dell Technologies Cloud PowerScale for Google Cloud szolgáltatással, amely a Dell PowerScale hálózati tárolóját és a Google Cloud elemzési és számítási szolgáltatásait ötvözi, és segít a nagy kihívást jelentő terhelések kezelésében.
  5. A Dell támogatja a modern alkalmazásfejlesztést, és a Dell EMC VxRailen futó VMware Tanzuval egyszerű módszert kínál a Kubernetes bevezetéséhez. A Dell EMC VxRail az egyetlen hiperkonvergens infrastruktúra, amely teljes mértékben integrált a Tanzu portfólióval. A Dell azt is lehetővé tette az ügyfelek számára, hogy a Dell Technologies Cloud Platformmal nagy léptékben futtassák a Kubernetest , valamint a PowerProtect Data Managerrel teljes körű adatkezelést és védelmet biztosít a Kubernetes-terhelésekhez.
  6. A Dell bemutatta az Enterprise SONiC Distribution by Dell Technologiest, a teljes mértékben támogatott, nyílt forráskódú hálózatkezelési megoldást, amelyet felhőszintű, nagy méretű adatközponti környezetekhez fejlesztett ki.
  7. A Dell bővítette kapcsolatait a technológiai és más szolgáltatók globális hálózatával, hogy az ügyfeleknek még nagyobb előnyük származzon a peremhálózatokból. A Dell emellett bemutatta azt az új Dell EMC VxRail rendszert, amelyet arra terveztek, hogy ellenálljon az extrém hőmérsékletnek és erőhatásoknak, valamint bevezette a kompakt és strapabíró Dell EMC PowerEdge XE2420 szervert, amely kiváló teljesítményt és biztonságot kínál a peremhálózati elemzési alkalmazások számára.
  8. A Dell EMC Ready Solutions megoldásai önkiszolgáló hozzáférést biztosítanak a GPU-khoz, ezzel leegyszerűsítik és skálázzák az MI-terheléseket, így az ügyfelek „bárhol elérhető mesterséges intelligenciát” használhatnak.
  9. A VMware Carbon Black Cloud Audit and Remediation szolgáltatáshoz tartozó Dell SafeBIOS Off-Host Verification segítségével az informatikai és biztonsági csapatok az alkalmazottak tartózkodási helyétől függetlenül áttekinthetik a Dell számítógépeik BIOS-ának állapotát, illetve hozzáféréssel is rendelkezhetnek.
  10. A Dell kibővítette személyi számítógépeinek portfólióját az iparág legintelligensebb, legbiztonságosabb2 és leginkább fenntartható3 üzleti termékcsaládjával, valamint az iparág első 5G-kompatibilis4 Intel processzorral rendelkező üzleti számítógépével, amely ultragyors 5G-s sebességet és megbízható kapcsolatot biztosít a mobil munkaerőnek.

A digitális jövő formálása

A Dell Technologies ügyfelei a vállalat technológiáinak és szolgáltatásainak segítségével fejlesztik a működésüket és teszik jobbá a társadalmat.

A Pisai Egyetem élen jár a nagy teljesítményű számítástechnika területén. Az intézmény Dell EMC PowerStore megoldásokat és PowerScale tárhelyet használ. A COVID-19 okozta válság olaszországi tetőpontján a Dell Technologies kibővítette az egyetem teljesen flashalapú képességeit. Ezzel lehetővé tette, hogy az egyetem a közeli Santa Chiara kórház COVID-19 kutatásaival párhuzamosan támogasson egy MI-alapú kémiai kutatási projektet, valamint a toszkán közigazgatási szervezetek, kórházak és városok többfelhős, megosztott szolgáltatását is.

A Medacist újító megoldásokat kínál az elemzésekben, hogy a gyógyszerek ne kerüljenek illetéktelen kezekbe. A cég nemrégiben indította el a szolgáltatásként kínált (SaaS) Genesist. Ez egy MI-alapú platform, amely az egészségügyi adatszolgáltató rendszerek adatait fogadja, elemzi, és azonosítja a rendellenességeket – így észleli, ha a gyógyszerek illetéktelen kezekbe kerülnek. A Dell EMC PowerEdge-szerverek, a PowerScale tárhely, a CloudIQ tármonitorozó szolgáltatás és a PowerProtect DD használatával a Medacist 24 óráról öt percre csökkentette az adatok kiszámítási idejét.

„A világ nehéz és bizonytalan évet tudhat maga mögött. Egyértelművé vált, hogy a technológia még sosem volt ilyen fontos és még sosem volt nagyobb hatása. 2020-ban láthattuk, hogy a szervezetek fokozottabban alkalmazzák a következő évtizedet formáló technológiákat” – mondta Clarke.