Temesváron játszik az M Studio

Az M Studio a Frenák Pál rendezésében készült To_R c. előadásával tart vendégjátékot a hétvégén Temesváron.

A sepsiszentgyörgyi társulat idén is nagy hangsúlyt fektet a bel- és külföldi vendégjátékok szervezésére, amelyeket főleg pályázati forrásokból finanszíroznak. Az Emberi Erőforrások Minisztériuma támogatásának köszönhetően február-március periódusban legújabb előadásukkal turnéznak.

A To_R c. előadás az M Studio és a Companie Pal Frenak koprodukciója. Az előadással elsőként Temesváron vendégeskedik a társulat, február 3-án, szombaton 19 órától mutatják be a Csiky Gergely Állami Magyar Színházban.

Frenák Pál az M Studio csapatával egy elképzelt festenről, összejövetelről, a képzelt világ és a nyers realitás közötti bolyongásról, az elhallgatott és a kimondhatatlan minőségéről, a látszólagos őrület és a valóság viszonyáról beszél. A sajátos Frenák-mozgásrendszer és a jelnyelv elemeiből épülő koreográfia a lineáris és a spirális energia játékából építkezik.

A koreográfiát és koncepciót Frenák Pál jegyzi. A koreográfus asszisztensei Halász Gábor, Maurer Milán és Vasas Erika, az előadás zenéjét Gryllus Ábris szerezte, light designer Marton János, alpin technikus Zoltai György, kellékmester Zayzon Ádám. Előadják: Deák Zoltán, Gáll Katalin, Nagy Eszter, Orbán Levente, Polgár Emília, Szekrényes László, Veres Nagy Attila.