Szőnyi Ferenc az Olympiára készül

2018. május 16. Szőnyi Ferenc egy percre sem áll meg – a HELL Racing Team ultratriatlon világbajnoka ezúttal Görögországba készül, hogy egy több mint 180 kilométeres futóversennyel zárjon le egy időszakot.

Még csak májust írunk, máris lezárul egy időszak Szőnyi Ferenc életében. Az ultratriatlon világbajnok idén megmászta az Aconcaguát, teljesítette a La Misión 200 kilométeres távját, számtalan futó- és spartan versenyen vett részt, most pedig Görögországba utazik, hogy az Olympian Race ultramaraton versenyen álljon rajthoz. Na de nem kell megijedni, Szőnyi nem hagy fel a futással, csak lezárja az év első felkészülési időszakát, és ezzel a görög versennyel bemelegít a következő nagy megmérettetésre. Feri ugyanis ismét nekivág annak az embertpróbáló versenynek, amelyet tavaly a világon egyedüliként teljesített és azóta is az ő arcával reklámoznak*. A The Hell Race – 480 kilométeres távja előtt ismét tiszteletét teszi a Vasember a Himalájában, júliusban, hiszen nincs nyár rekordkísérlet nélkül.

A nagy út előtt azonban még lefutja egy éjszaka alatt az Olympian Race 185 kilométeres távját Görögországban, ahol a nappali hőmérséklet körülbelül 30°C lesz május 18-án, a verseny kezdetekor. Éppen ezért a kihívás a délutáni órákban kezdődik és éjszakai menetben folytatódik.

„Szerencsére főleg betonon fogunk futni – ez a pálya jobban fekszik nekem, mint az erdős részek, de persze azzal is megküzdök. Nem mindennapi környezetben zajlik majd a verseny, hiszen Görögország minden méteren valamilyen őskori emléket őriz. A versenyen egy GPS készüléket fogok viselni, aminek a segítségével a Facebook oldalamon nyomon lehet majd követni, merre járok és milyen sebességgel haladok.” – mesélte Szőnyi Ferenc.

A versenyre több százan neveznek, hiszen ezzel a megmérettetéssel tudják kvalifikálni magukat a jelentkezők a szeptemberi Spartathlon történelmi műemlékek között zajló ultra távú futóversenyre. Az Olympian Race Nemea ősi stadionjától rajtol és az ókori Olümpián ér véget.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .