Szeptember 21. – A Béke Világnapja

Csatlakozz a Peace Day Live globális digitális eseményéhez a Béke Világnapja alkalmából!

Ingyenes digitális élmény a világ legnagyobb gondolkodói és hírességek részvételével, akik együttesen állnak ki a béke és az erőszakmentesség jegyében.

#PeaceDay #PeaceOneDay #doyourpeace

www.peaceoneday.org


A Peace One Day nemzetközi szervezet az elmúlt évekhez hasonlóan, idén is egy teljesen egyedülálló, élő, globális, digitális élményre invitál mindenkit szeptember 21-én, az ENSZ által életre hívott nemzetközi Béke Világnap alkalmából, amely nap most még nagyobb jelentőséggel bír, mint valaha. A Londonból és New Yorkból élőben közvetített eseményen a leginspirálóbb üzleti vezetők, aktivisták, nemzetközi előadók, színészek és zenészek működnek közre. A Peace Day Live bárki számára, az összes kontinensen, ingyenesen nyomon követhető esemény, amely célja, hogy felhívja a figyelmet a Béke Világnapjára, és legfőképpen terjessze a béke és az erőszakmentesség üzenetét világszerte.

Idén 21 éve annak, hogy az EZNSZ 55/282. számú határozata szeptember 21-ét a nemzetközi Béke Világnapjává nyilvánította, a globális tűzszünet és erőszakmentesség napjává. A Peace One Day nemzetközi szervezet világszerte bárki számára ingyenesen elérhető, izgalmas programjával mindenkit arra bátorít, hogy szólaljon fel a békéért, hiszen a cselekvés csökkentheti az erőszak mértékét, amivel pedig megváltoztatjuk egymás és környezetünk iránti viselkedésünket.

A nap folyamán online közvetítésű különleges interjúkat, zenei előadásokat és panelbeszélgetéseket tekinthetünk meg különböző témákban, a békéért folytatott küzdelem frontvonalában tevékenykedő szakemberektől egészen a hétköznapi hősökig. Az egyes panelek előadói olyan inspiráló egyének, akik saját területeik kiváló szakértői és akik mélyrehatóan osztják meg tudásukat és véleményüket a békefenntartásról, az emberek, a bolygó és az élővilág védelméről.

A 10 órán át tartó élő esemény során az érdeklődők a témában jártas szaktekintélyek inspiráló előadásait tekinthetik meg, a világ minden tájáról. Emellett a béke és erőszakmentesség érdekében olyan nagyszerű színészek is felszólalnak, mint például a program egyik fővédnőke Jude Law vagy Monique Coleman színésznő, illetve számos világhírű, nemzetközi művész, többek között Nile Rodgers előadása is színesíti a programot. Az AVON és másvilágmárkák által támogatott eseményen számtalan kiemelkedő üzletember is felszólal, közöttük Angela Cretu, az AVON vezérigazgatója is, aki a „Nemi megkülönböztetésen alapuló erőszak a háborús övezetben” elnevezésű panelbeszélgetés tagjaként, világhírű szakemberek körében vitatja meg a konfliktusövezetekben – köztük Ukrajnában is -, jelenlévő általános nemi erőszak témáját.

A békének napjainkban még nagyobb jelentősége van, hiszen emberek százezrei élnek háborús környezetben. Az AVON-nál ugyanakkor hiszünk abban, hogy a béke otthon kezdődik. Nem beszélhetünk globális békéről, amíg világszerte sok százezer nő szenved el nemi erőszakot nap, mint nap. Ezért nagy büszkeség számunkra, hogy immár harmadik éve támogathatjuk a Peace One Day nevű globális civil szervezetet, és együtt állhatunk ki szeptember 21-én, a Béke Világnapján a kapcsolati erőszak ellen, és azért, hogy a világ mindenki számára jobb hely lehessen. A Béke Világnapja kulcsfontosságú esemény számunkra, hiszen ilyenkor együttes erővel léphetünk fel a közös cél érdekében, és együtt szólalhatunk fel az AVON számára kulcsfontosságú nemi megkülönböztetésen alapuló erőszak elleni küzdelmünk érdekében. Szeretettel várjuk sok millió Tanácsadónkat és vásárlónkat világszerte, hogy csatlakozzanak az eseményhez, emeljék fel hangjukat és legyenek részesei a mozgalomnak” – nyilatkozta Angela Cretu, az AVON vezérigazgatója.

Az eseményre ingyenesen lehet regisztrálni a következő linkre kattintva:

https://peaceoneday.org/Main/Events?p=PeaceDayLive2022