Szánj időt az életre!

 

  • A Slow Budapest ismét segít lelassulni

A mindennapos rohanás miatt elfeledkezünk a legfontosabb dologról, az életünkről és annak megéléséről. A határidők és a túlhajszolt életmód az évvége felé közeledve még inkább megvisel minket és csak arra várunk, hogy túl legyünk az ünnepeken és pihenhessünk egyet az újév előtt és azután ismét kezdődik minden elölről. A Slow Budapest idén negyedik alkalommal állította össze az anti-határidőnaplót, ami segít a mindennapi kihívások mellett visszavezetni minket az értékes időtöltéshez.

A modern világ az élet szinte minden területén a felgyorsulást helyezi előtérbe, hangsúlyozva, hogy a gyors egyenlő a sikerrel. Napi 12-14 órát dolgozunk, állandóan csörög a telefonunk, a monitor előtt ebédelünk, kettesével lépcsőzünk, taxiba pattanunk, reggelente fáradtan ébredünk, a hétvégén pedig megpróbálunk bepótolni mindent, ami a másik öt napon kimaradt. Ilyen tempóban kibillenünk az egyensúlyunkból, a prioritásaink elhomályosulnak. A mindennapok forgatagában nem könnyű nemet mondani, és a számunkra fontos dolgokkal foglalkozni.

A Slow Budapest küldetése, hogy kizökkentse az embereket a rohanásból és támogassa őket abban, hogy értékes pillanatokkal töltsék meg a mindennapjaikat. Az anti-határidőnapló, a Slow Budapest Magyarországon egyedülálló színes naptárja azért jött létre, hogy játékosan inspiráljon arra, hogy visszataláljunk a természetes, örömöt adó tempóhoz, a családdal töltött meghitt pillanatokhoz és a mosolyt hozó, feltöltő tevékenységekhez.

A 2018-as anti-határidőnapló kidolgozásánál a folyamatos inspiráció biztosítása volt a célunk. A benne lévő tanácsok és emlékeztetők kreatív ötleteket adnak a mindennapokban, tanítanak, és a slow felé vezető szemléletváltásban segítenek. A vicces rajzok, a kedves kérdések és a számos megállító és továbbmozdító tanács, reményeink szerint, színesebbé és kreatívabbá teszi a slow-val való ismerkedést és segít a lassulás hatékony megvalósításában.”– nyilatkozta Krajcsó Nelli a Slow Budapest alapítója és az anti-határidőnapló kitalálója.

Az anti-határidőnapló 18 féle színes slow témájú matricát és egy megrajzolt slow food listát is tartalmaz, amely szezonális és helyi zöldségeket és gyümölcsöket vonultat fel hónapról hónapra azzal a céllal, hogy ne maradjunk le a egészséges és a szomszédból jövő alapanyagokról. Ezen kívül tartalmaz még számos slow tanácsot, önreflexiós segítő kérdéseket, mindfulness tanításokat és emlékeztetőket a személyes kapcsolatok fenntartására, a hálára, az öngondoskodásra, a türelemre vagy a kedvességre.

Többet szeretnél megtudni az Anti-határidőnaplóról? Látogass el a http://antihataridonaplo.hu weboldalra.