Számos új kinevezéssel indítja az őszt a PwC Magyarország 

A PwC Magyarország örömmel jelenti be új igazgatóinak kinevezését, a cégnél rekordszámú kolléga lépett vezető pozícióba szeptember 1-jétől. 

Balogh Roland, Dósa Dóra, Heronyányi Péter, Mazán-Kovács Mónika, Rados Lilla, Riczu Nikoletta és Székely Ádám a könyvvizsgálati üzletágat, míg Horváth Detre, Szeőcs Kornél és Turcsik Eszter az adó- és jogi tanácsadási területet erősíti új pozíciójában. Üzleti és technológiai tanácsadási területen Kun Zoltán, Lajtai Péter, Lengyel András és Réczey Zoltán lépnek korábbi pozíciójukból a vállalat igazgatói közé. A támogató üzletágakat erősíti tovább új pozíciójában Palotai Borbála, marketing és kommunikáció területen, Holczinger Krisztina, aki a közép-kelet-európai kockázatkezelési folyamatokért felel, valamint Bojtos Gábor, aki a CEE treasury részleget vezeti.

Balogh Roland (37) 2012-ben érkezett a PwC Magyarország számviteli és tőkepiaci tanácsadási csapatába. Elsősorban konszolidációs és strukturálási szolgáltatásokért felel, valamint a PwC Future of Finance csapatát vezeti. Emellett 2019 óta a pénzügyi vezetők véleményét vizsgáló felmérés, illetve a kutatás eredményeit bemutató CFO konferencia házigazdája. A szakember a Miskolci Egyetemen végzett közgazdászként pénzügy-számvitel szakirányon. Okleveles könyvvizsgáló, valamint IFRS mérlegképes könyvelő és ACCA (FCCA), továbbá DipIFR képesítéssel is rendelkezik.

Bojtos Gábor (46)2006-ban csatlakozott a PwC Magyarországhoz. Jelenlegi pozíciójában a vállalat kelet-közép-európai Treasury részlegét vezeti. A Budapesti Gazdasági Egyetem banki-pénzügyi szakán diplomázott, majd MBA képesítést szerzett a University of Rochester-Budapesti Műszaki Egyetem közös management szakán. IFRS mérlegképes könyvelő és bejegyzett SAP tanácsadó képesítéssel is rendelkezik.

Dósa Dóra (41) 2005-ben csatlakozott a PwC Magyarországhoz. Jelenleg a vállalati kockázatkezelési szolgáltatások üzletág Controls Assurance csapatát vezeti. Pozíciójában elsősorban a vállalat könyvvizsgálati ügyfelei IT rendszereinek auditját és üzleti folyamataik automatizmusainak vizsgálatát végzi. Emellett jelentős tapasztalattal rendelkezik a SOX kontrollkörnyezet vizsgálatában. Dóra a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, emellett CISA (Certified Information System Auditor) képesítéssel is rendelkezik.

Heronyányi Péter (37) 2015-ben csatlakozott a PwC Magyarországhoz számviteli tanácsadási területre, ahol jelenleg a treasury tanácsadási és a pénzügyi szektort érintő tanácsadási részleget vezeti. Továbbá a könyvvizsgálati csapatokat támogatja speciális IFRS és magyar számviteli területek könyvvizsgálatában. Emellett a magyarországi PwC-n belül működő egyik üzletfejlesztési program vezetője. Tanulmányait a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karának vállalatfinanszírozási és számvitel szakirányán végezte. Az elmúlt évek során IFRS mérlegképes, DipIFR, ACCA (FCCA) és okleveles könyvvizsgálói képesítést szerzett, emellett bejegyzett könyvvizsgáló.

Dr. Holczinger Krisztina (48) 1998-ban érkezett a PwC Magyarországhoz, jelenleg a közép-kelet- európai régió kockázatkezelési csapatának egyik vezetője. Tanulmányait a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végezte jogászként, majd később ugyanitt EU szakjogászi képzésen vett részt.

Horváth Detre (36)2019-ben csatlakozott a PwC Magyarország adó- és jogi tanácsadási üzletágához. Jelenleg állami támogatási és adótanácsadási területen dolgozik, elsősorban készpénz-támogatásokkal és belföldi jövedelemadó-tervezéssel foglalkozik. Fő szakterülete a kutatás-fejlesztés, a beruházási ösztönzők, az ESG támogatások és az Európai Bizottsági notifikációs eljárások. Ügyfelei elsősorban nemzetközi gyártócégek, a technológiai iparágban érdekelt multivállalatok, valamint hazai kis- és középvállalkozások. A szakértő a Budapesti Corvinus Egyetem Gazdálkodástudományi Karán végzett okleveles közgazdászként, számvitel és vállalatértékelés szakirányon. Adószakértő, továbbá mérlegképes könyvelő és mérlegképes IFRS könyvelő képesítéssel is rendelkezik. 

Kun Zoltán (45) 2022-ben érkezett a PwC Magyarországhoz, ahol az üzleti tanácsadáson belül a tranzakciós szolgáltatásokért felelős csapatot vezeti. Jelenlegi pozíciójában elsősorban vevő oldali pénzügyi átvilágítást végez csapatával külföldi és hazai befektetők megbízásából, míg az eladói oldalt vendor due diligence szolgáltatással támogatja. A szakember a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett okleveles közgazdászként pénzügy fő- és vállalatértékelés mellékszakirányon, emellett CEMS Diplomát szerzett, illetve elvégezte az ACCA képzést is. 

Lajtai Péter (38) 2011-ben csatlakozott a PwC Magyarországhoz. Jelenlegi pozíciójában a vállalat tanácsadási üzletágának Finance & Enterprise Analytics területét vezeti, amely keretében a vállalatok adatvezéreltségének fejlesztésével foglalkozik, valamint a pénzügyi vezetőknek segít modernizálni, digitalizálni működésüket. Emellett a PwC Magyarország dróntanácsadási szolgáltatásaiért, illetve a Microsofttal kötött együttműködésért felel. Péter a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett okleveles közgazdászként, vezetés-szervezés szakirányon. ITIL és PMP képesítésekkel is rendelkezik.

Lengyel András (43) 2014-ben csatlakozott a PwC Magyarországhoz. Jelenleg az energetikai és közműipari tanácsadási tevékenységért felel, amey a hagyományos energetikán (villamos energia, földgáz, kőolaj, távhő) túl az egyéb közműipari tevékenységeket (hulladékgazdálkodás, víziközmű) is magába foglalja. Emellett megújuló energiák hasznosításával, energiahatékonysággal, elektromos közlekedéssel és egyéb alternatív hajtásláncokkal, okos hálózati megoldásokkal, körforgásos gazdasággal, hidrogéngazdasággal, valamint az ESG energetikai és környezetvédelmi vetületeivel is foglalkozik. András a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett okleveles közgazdászként, vezetés-szervezés szakirányon. Majd az Eötvös Loránd Tudományegyetemen jogi szakokleveles közgazdász végzettséget szerzett.

Mazán-Kovács Mónika (48)1998-ban csatlakozott a PwC Magyarországhoz. Jelenleg energetikai, autóipari és SSC ügyfelek könyvvizsgálatát vezeti. . Emellett 2020. októberétől a belső és külső megfelelőségi tevékenységek felügyeletéért is felel. A szakember a Széchenyi István Főiskolán végzett okleveles közgazdászként, számvitel szakirányon, majd a Janus Pannonius Tudományegyetem marketing és idegenforgalom szakán mesterdiplomát szerzett. Továbbá nemzetközi könyvvizsgálói (FCCA), valamint okleveles könyvvizsgálói képesítése is van. 2010. óta bejegyzett könyvvizsgáló, befektetési vállalkozói, biztosítási, kibocsátói és IFRS minősítéssel rendelkezik.

Palotai Borbála (47) 2010-ben csatlakozott a PwC Magyarországhoz tudásmenedzserként. 

Jelenleg a 15 fős marketing, kommunikációs és üzletfejlesztési csapat vezetője. Tanulmányait az ELTE Bölcsészettudományi Karának spanyol nyelv és irodalom szakán, valamint a Társadalomtudományi Kar szociológia szakán végezte. Később a Budapesti Corvinus Egyetemen tanult vezetés-szervezést, majd a Moholy-Nagy Művészeti Egyetemen service designt.

Rados Lilla (43) 2020-ban érkezett a PwC Magyarország vállalati kockázatkezelési szolgáltatások üzletágához, ahol a gyakorlati pénzügyi vezetői, valamint kontrolleri szakértelmet és erőforrásokat nyújtó CFO szolgáltatások területet építi. Emellett elkötelezetten támogatja a pénzügyi vezetőket a digitális transzformáció útján a vállalat Future of Finance programjának keretében. A szakember a Budapesti Gazdasági Főiskola tőzsde-pénzintézetek szakirányán, majd a Hogeschool Brabant International Management szakán szerzett Bachelor diplomát. Ezt követően a Pécsi Tudományegyetem Közgazdaságtudományi Karán diplomázott mesterszakon. Bejegyzett mérlegképes könyvelő, valamint okleveles coach és tréner. 

Réczey Zoltán (48) 2015-ben érkezett a PwC Magyarországhoz. Jelenleg a Deals területén belül az értékelési csapatot vezeti, ahol üzletértékelésekkel, üzleti tervezéssel, validációval, megvalósíthatósági tanulmányokkal, finanszírozási tanácsadással és egyéb pénzügyi tanácsadási feladattal foglalkozik. Zoltán a Budapesti Corvinus Egyetemen végzett okleveles közgazdászként, pénzügy szakirányon.

Riczu Nikoletta (40) 2005-ban csatlakozott a PwC Magyarországhoz. Az elmúlt években elsősorban SSC ügyfelek könyvvizsgálatát vezeti. Emellett jelentős tapasztalata van a SOX kontrollkörnyezet vizsgálatában.Nikoletta a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi karán végzett okleveles közgazdászként,  pénzügy-számvitel szakirányon. Emellett nemzetközi könyvvizsgálói (FCCA) és okleveles könyvvizsgálói képesítéssel is rendelkezik, valamint IFRS mérlegképes könyvelő.


Székely Ádám (31) 2012-ben csatlakozott a PwC Magyarországhoz. Jelenleg könyvvizsgálati területen dolgozik, ahol FMCG, SSC és gyógyszeripari szektorban működő vállalatok IFRS, valamint magyar számviteli törvény szerint készülő beszámolók auditálásával foglalkozik. Emellett jelentős tapasztalata van a SOX kontrollkörnyezet vizsgálatában. Az elmúlt években régiós szinten is segítette a könyvvizsgáló csapatokat komplex IFRS számviteli kérdésekben. Ádám a Budapesti Corvinus Egyetemen szerzett közgazdász diplomát, emellett nemzetközi könyvvizsgálói (FCCA) képesítéssel rendelkezik és magyar, illetve IFRS mérlegképes könyvelő. 

Szeőcs Kornél (37) 2010-ben érkezett a PwC Magyarország közvetett adók csoportjába, ahol hazai és nemzetközi ügyfeleknek nyújt áfatanácsadási szolgáltatásokat egyedi ügyletek vagy nemzetközi strukturálás esetén. A smart tax csapat tagjaként adóautomatizációs szoftverek fejlesztését és értékesítését is támogatja, valamint az e-számlázási és e-archiválási tanácsadásért felel, melynek keretében az ügyfeleknek segít eligazodni szabályozási kérdésekben, és gyakorlati tudnvalókban. Emellett az adó és jogi osztályának ESG tanácsadási területének fő koordinátora. A szakember a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen végzett jogászként, majd az Eötvös Loránd Tudományegyetem posztgraduális képzésén szerzett európai és nemzetközi adószakjogász képesítést. Ezen felül adótanácsadó végzettséggel rendelkezik.

Turcsik Eszter (42) 2006-ban csatlakozott a PwC Magyarországhoz. Jelenlegi pozíciójában közvetlen adók területen főként nemzetközi adótanácsadási projektekkel foglalkozik. Ügyfélkörét elsősorban multinacionális vállalatok alkotják, amelyek magyar vonatkozású átszervezéseit és határon átnyúló tranzakcióit támogatja társasági adó szempontból. Tanulmányait a Károli Gáspár Református Egyetemen végezte jogászként. Emellett adótanácsadói képesítéssel is rendelkezik.