Se Sziget, se Sound, se VOLT

A kormány mai döntése szerint 27 év óta először telik el úgy nyár, hogy nem lesz Sziget Fesztivál, mint ahogy a Sziget Szervezőiroda nagy hazai fesztiváljai, a Telekom VOLT Fesztivál és a Balaton Sound is elmaradnak.

„A mostani helyzetre nincs történelmi tapasztalat” – mondta Kádár Tamás, a Sziget főszervezője – „ezért a megoldás kulcsa sincs a zsebünkben. Egyelőre csak végtelen szomorúságot érzünk, hogy a rengeteg munka, szeretet és odaadás, amit a kollegáink évtizedek óta ezekért a fesztiválokért és a vendégeinkért tesznek, idén semmivé vált.”

A főszervező szerint most mindenek előtt ki kell alakítani az elővételes jegyvásárlók számára az optimális megoldást, legyen szó a jegyek jövő évi felhasználhatóságáról vagy a visszatérítés menetéről. A nemzetközi példákat elemezve minderre számos megoldás látott már napvilágot, vannak országok, ahol külön jogszabályokkal is támogatják, szabályozzák ezt a folyamatot.

„Az biztos, hogy ez a precedens nélküli helyzet nagyon komoly anyagi károkat okoz a teljes fesztiválpiacon, és ezáltal az országnak is, rengeteg munkahely és cég sodródik veszélybe” – mondta Kádár, aki hozzátette, hogy bár elindultak az egyeztetések a kormányzattal az esetleges segítségről, az iparágat érintő mentőcsomagról és a különféle szakmai szervezetek régóta egyeztetnek többfajta vészforgatókönyvről, de konkrét eredményre még nem jutottak a fesztiválszervezők a döntéshozókkal.

„Számunkra most az az elsődleges szempont, hogy a vendégeink a lehető legkedvezőbb megoldást kapják, és jövő nyáron együtt élvezhessük ezeket a világszínvonalú fesztiválokat. Elképzelhetetlen a gondolat is, hogy 27 év kitartó és szeretett munkája, az eredményeink és nem utolsó sorban a több millió eddigi látogatónk fesztiválélményének lehetősége egyik pillanatról a másikra lenullázódjon. Egyelőre tehát türelmet kérünk, keressük a megoldást, azonban az biztos, hogy az sokat jelentene, ha azok a látogatók, akik már megvásárolták elővételben a jegyet, ezt a jövő évi fesztiválra való befektetésként kezelnék”– tette hozzá Kádár.

A Budapest Park közleménye:

“Mi is értesültünk a kormány tömegrendezvényekkel kapcsolatos mai bejelentéséről, ami sajnos azt is jelenti, hogy augusztus 15-ig a Budapest Park nagyszínpada üresen marad.
Folyamatosan dolgozunk, hogy az összes augusztus 15-ig meghirdetett koncertünknek új időpontot találjunk – ezeket amint biztosak, a következő hetekben meg is osztjuk Veletek!
Kérdés esetén kérünk, mindenképp e-mailben vegyétek fel velünk a kapcsolatot: park@budapestpark.hu !
Köszönjük a megértéseteket és a türelmeteket! Nagyon hiányoztok!

#vigyázzunkegymásra
#mindenjólesz

A Barba Negra közleménye:

Kedves Barátaink!

A ma nyílvánosságra hozott rendeletek értelmében, augusztus 15-ig nem lehet megtartani az 500 főnél nagyobb rendezvényeket. Az rendeleti időpontig a nyárra tervezett programjaink zenekaraival felvesszük a kapcsolatot, és egyeztetjük a lebonyolítás lehetőségét.

Azon fogunk dolgozni, hogy az előírásokat betartva mindenki számára koncertélményt biztosítsunk.

Hétfőig szeretnénk az elképzeléseinket közlemény formájában megosztani veletek.

Köszönjük a türelmeteket és vigyázzatok magatokra!