Schneeberg

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Téli túrák, egyedi élmények Alsó-Ausztriában

Reneszánszát éli a túrázás, egyre többen választják ezt a sportot feltöltődés céljából. A téli túrázás, a hófödte természet felfedezése pedig különleges, egyedi élmény. Alsó-Ausztriában számtalan útvonal közül lehet választani, mindegyik festői tájakon halad át, és a fáradt barangoló bármikor betérhet egy hangulatos hüttébe, megpihenhet egy barátságos szállodában. A zsúfolt ünnepek után már egy rövid túra is jót tesz testnek-léleknek, de újévi, életmód-váltó fogadalomként is ideális választás a rendszeres kirándulás a hegyekbe, a friss levegőn. Bakanccsal, hótalppal – túrára, kalandra fel!

 

Schneeberg: hegyről-völgybe

A Sopron mellől is jól látható Schneeberg kiváló túra-terep, ideális indulási pont Alsó-Ausztria legmagasabb hegyére. Az 1235 m magasan fekvő Edelweißhütte a túrázók csomópontja. Aki innen nem az ülőlifttel megy vissza a völgybe, az a gyalogútvonalat is választhatja. Akár túracipőben, akár hótalpas felszereléssel is neki lehet indulni a kb. 1,5 órás útnak, amely érinti azAlmreserlhaus-t, majd a 9,80 km-es Dürre Leiten át a völgyállomásig vezet. Aki hamarabb elfárad, az lerövidítheti az utat az úgynevezett. „Faden” útvonalon. Ami a szállásokat illeti, több túra-hotel közül is lehet választani, mint például: Schneeberghof;BruckerhofForellenhof vagy Hotel Wanzenböck.

Tipp: téli túra a Schneeberg lábánál

 

Még több információ, ajánlatok:

https://www.also-ausztria.info/turak-telen-also-ausztriaban

https://www.wieneralpen.at/hu/teli-turazas

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .