Rekordszámú jelentkező az energiaipar startupjainak legnagyobb közép-európai versenyén

Több mint száz startup érdeklődött már az InnoEnergy PowerUp! pályázata iránt, amely Közép-Európa legnagyobb versenye olyan vállalkozók számára, akik a fenntartható energia megoldásokon dolgoznak. A verseny nyitott minden olyan jelentkező irányába, aki fel tud mutatni egy energiaiparral kapcsolatos projektet, prototípust, egy lelkes csapatot és egy két éven belül megvalósítható piacra lépési tervet.

A leadott pályázati anyagok sokfélesége azt mutatja, hogy a fiatal vállalatok rugalmasan reagálnak az energiaszektor változásaira, és projektjeikkel alkalmazkodnak a piaci igényekhez. Köztük sok jelentkező az energiatermeléssel és a környezetvédelemmel kapcsolatos költségek csökkentésére fókuszál. Mi olyan vállalatok fejlesztéseit és marketing folyamatait segítjük, amelyek globális jelentőségű megoldásokat kívánnak létrehozni” – hangsúlyozta Jakub Miler, az InnoEnergy közép-európai ágának vezérigazgatója, a PowerUp! szervezője.

Mára a korábbi versenyek két győztese világvállalattá nőtte ki magát annak köszönhetően, hogy az InnoEnergy támogatásával gyorsan kifejlesztették és értékesítették a projektjeiket, majd beléptek az európai, az ázsiai és az amerikai piacra. A PowerUp! legsikeresebb versenyzői lehetőséget kapnak a Highway® programban való részvételre, amelynek keretén belül a pénznyeremények mellett akár 150.000 eurós támogatást is kaphatnak, fedezve ezzel a csapatépítés, a technikai fejlesztés, az üzleti modell létrehozásának és ellenőrzésének, illetve a nemzetközi piacra való belépés költségeit.

Csupán egy innovatív ötlet nem elég. Az energiapiac nagyon gyorsan változik, így az idő nagyon jelentős tényező a startupok és a vállalkozók számára. A potenciális vásárlókkal olyan hamar kell felvenni a kapcsolatot, amilyen hamar csak lehet, hogy kitapasztaljuk az elvárásaikat. Az igényeknek való megfelelés és az érték, amelyet a termék használata képvisel, fontosabb, mint maga a termék” – tanácsolja a startupok számára Mateusz Lisowski, az Entech vezérigazgatója, egy olyan vállalaté, amely hőtárolására és kis távolságban történő (maximum 30 km) szállítására alkalmas, fázisátalakító anyaggal bélelt tartályokat kínál.

A PowerUp! verseny nagy döntője Budapesten lesz, míg a regionális megmérettetéseket intenzív workshopok előzik meg, lehetőséget biztosítva a résztvevők számára, hogy kidolgozhassák pályázatuk részleteit, illetve továbbfejleszthessék előadói képességeiket. A mai napig 16 ország 108 startup vállalkozása jelentkezett a versenyre.

A PowerUp! olyan jelentkezők nevezését várja, akik az új technológiák kialakításával nem csak a felhasználók, hanem a gyártók és az energiaellátók számára is képesek hasznot hozni a nemzetközi színtéren. A projektek leadásának határideje 2017. szeptember 11.

A versenyen való részvételhez az alábbi oldalon található elektronikus nyomtatvány kitöltése szükséges: www.powerup.innoenergy.com.