RC autómodellező bajnokok, kézilabdás lányok és a legfiatalabb digitális kamion Európa bajnok népszerűsítette az állatvédelmet Orosházán

Az Orosházi Női Kézilabda Club sportolói, a helyi RC autómodellező bajnokok, a hazai autósportban jól ismert, szintén orosházi Kárai Exclusive Racing Car Service, Ferenc Zsolt autótörténész, gépészmérnök, a Magyar Chrysler Múzeum alapítója, és a Szurkolók az állatokért mozgalom fogtak össze, hogy a helyi állatvédőket, a Viharsarki Állatőrség Alapítványt – és persze a helyben rendkívül sikeres RC autómodellezést és kézilabdát népszerűsítsék. Mivel az Orosházi RC autómodellezők azon kevesek közé tartoznak Magyarországon, akik RC Formula1-el is foglalkoznak, a leglátványosabb az a néhány bemutató kör volt, amit a modellpályán megtett a Mercedes Formula1-es csapatának 1:5-ös méretarányú versenyautója. 

A szervező csapat vezetője Rosinsky Norbert, RC autómodell bajnok, az autós szakosztály elnöke, orosházi lokálpatrióta, egyúttal lelkes állatvédő és kézilabdarajongó.

– Nagyon boldogok vagyunk, hogy sokan, köztük rengeteg kisgyermekes család is eljött az Orosrázi RC modellautó pályára, ahol nem csak RC autoversenyeket nézhettek meg, de meg is ismerkedhettek az érdeklődők a modellezéssel, aminek Orosházán nyolcvan éves múltja van. Emellett – mivel az egész csapatunk sportrajongó, állatbarát és fontosnak tartjuk a társadalmi felelősségvállalást – nagy öröm volt találkozni a helyi női kézilabda csapat élsportolóival, és meg is beszéltük velük, hogy viszonozzuk a látogatást: amikor tehejük ott fogunk szurkolni a lelátón a hazai meccseiken. 

Egyúttal abban is megállapodtunk, hogy a Szurkolók az állatokért mozgalommal együtt igyekszünk folyamatosan segíteni a Viharsarki Állatőrség Alapítvány munkáját, akik emberfeletti küzdelmet folytatnak nap mint nap az állatok védelméért. A családi napon részt vett Magyarország egyik legfiatalabb autóversenyzője, Gilyén Krisztián is, aki – Kiss Norbi csapattársaként – immáron digitális kamion Európa bajnok és Norbi alapítványnak a Macskaárvaháznak az állatvédő önkéntese. 

Krisztián úgy fogalmazott: mindenképpen ki szeretné próbálni az RC on road autóversenyzést, amely – mint köztudott – például Lewis Hamilton számára is fontos készségfejlesztő sportág volt  sportkarrierje során. 

– Büszkék vagyunk arra hogy az oroshézi kézibabdázó lányok, nem csak nagyszerű sportolók, de lelkes állatvédők is, hiszen az élsport ma már a társadalmi felelősségvállalásnak is fontos terepe – fogalmazott Szabó Viktot orosházi üzletember, a kézibabda club elnökségi tagja, a Tűzőrség Kft, nevű tűzvédelmi cég  tulajdonosa, aki – megköszönve  a Szurkolóknak, hogy adományaikat az ország másik feléből is elhozták az orosházi állatvédőknek –  megtankolta az állatmentő autójukat.