A Panasonic segítségével már 4K/HDR minőségben streamelik koncertjeiket a Berlini Filharmonikusok

A 4K/HDR minőségű video-on-demand szolgáltatás októbertől, már a premier előtt elérhetővé válik a Panasonic televíziók és Blu-ray-lejátszók/írók tulajdonosai számára

A Panasonic Corporation a mai napon jelentette be, hogy új videorendszert fejlesztett Digital Concert Hall (DCH)1 alkalmazáshoz, a Berlini Filharmonikusok2 internetes videó streamelésére használt digitális platformjához, amely mostantól 4K High Dynamic Range (HDR) minőségű közvetítésre is képes. A Panasonic komoly múlttal rendelkezik a professzionális szintű közvetítések videotechnológiájának és az otthoni szórakoztató termékek (pl. televíziók és Blu-ray-lejátszók) fejlesztésében. A DCH fejlesztésénél a Panasonic a professzionális alkalmazásokban és a szórakoztató elektronikában felhalmozott tudásából is merített.

 

A Panasonic 2017 januárja óta működik együtt a Berlini Filharmonikusokkal a technológiai fejlesztéseken, feltérképezve azokat a lehetőségeket, amelyekkel prémium és valósághű élő koncerttermi hangulatot lehet teremteni otthoni vagy autós környezetben.

A közös projekt elindításának egyik fő mozgatórugója a 4K/HDR minőség fejlesztése volt a DCH platformon. A Panasonic 2017 júliusa óta szolgáltatja a legmodernebb 4K/HDR videofelszereléseket a Berlini Filharmonikusoknak és az őket kiszolgáló videofelvevő és -szerkesztő stúdióknak. A kilenc közvetítőkamerán, hét monitoron és képkeverőn felül a Panasonic két kereskedelmi OLED TV-t (65EZ1000/55EZ950) is szállított, amelyeken ellenőrizhető, milyen minőségben látják otthonaikban a nézők a koncert-streameket.
Az új felszerelésen augusztus 25-én, a 2017/18-as koncertszezon első előadásán kezdődött meg a videók rögzítése és vágása. A DCH archívumában világszerte októbertől lesz elérhető az első kiváló 4K/HDR minőségű koncertvideó. A televíziókhoz és Blu-ray-lejátszókhoz/írókhoz kialakított szolgáltatáshoz is ekkor kapnak hozzáférést a kompatibilis Panasonic termékek3 tulajdonosai. A hozzáférés az első közvetítést követő 120 napra szól, amely megelőzi a szolgáltatás szélesebb körű bevezetését. A DCH ultranagy felbontású videóival még a hangszerek felületi fényét és textúráját is képes megjeleníteni, így teremtve meg az élő koncerttermi hangulatot az otthoni közvetítéseknél is.
Ráadásul a Panasonic közös gyakorló próbákat tartott a Berlin Phil Media koncertfelvételi producereivel és hangmérnökeivel, hogy mélyebben tanulmányozhassák a zene esztétikáját és a hozzá kapcsolódó érzelmeket. Ennek köszönhetően lettek képesek a Panasonic és Technics márkájú audio- és videoeszközök magas minőségben és érzelemdúsan visszaadni a koncertterem hangzásvilágát.
A Panasonic a Berlini Filharmonikusokkal együttműködve lenyűgöző és magával ragadó koncertélményt ad a közönségnek a hagyományokat és az innovációt egyesítve az audio- és videotechnológiában.
1. Digital Concert Hall
A Berlini Filharmonikusok „Digital Concert Hall” alkalmazása egy internetes videoplatform, amely körülbelül 450 koncertfelvételt és több mint 1.200 művet tárol az online archívumban. A 2017 augusztusában induló 2017/18-as szezonban több mint 40 előadást terveznek, amelyeket élőben közvetítenek majd a világ minden pontján. Ezenkívül láthatóak még az oktatási programhoz tartozó közvetítések és felvételek, a Berlini Filharmonikusokról szóló dokumentumfilmek és több mint 250 interjú a művészekkel. A Digital Concert Hallról további információt talál ezen az oldalon: www.digitalconcerthall.com2. A Berlini Filharmonikusok
Az 1882-ben alapított Berlini Filharmonikusokat már régóta a világ legelismertebb zenekarai között tartják számon. Olyan legendás zenei igazgatók vezették a zenekart, mint Wilhelm Furtwängler, Herbert von Karajan és Claudio Abbado. Sir Simon Rattle 2002 szeptemberében foglalta el az igazgatói széket. Hivatalba lépését követően indult a zenekar új közönségeket megszólító oktatási programja, amelyet bőkezűen támogat a Deutsche Bank. A Berlini Filharmonikusokról bővebb információ található ezen a honlapon:www.berliner-philharmoniker.de

3. 4K/HDR kompatibilis modellek

A Panasonicról
A Panasonic Corporation vezető szerepet tölt be a világon a szórakoztató elektronikai, építő- és autóipari ágazatok, valamint a B2B vállalkozások számára kidolgozott különféle elektronikai technológiák és megoldások fejlesztésében. A vállalat, amely 2018-ban ünnepli alapításának századik évfordulóját, ma már 495 leányvállalatot és 91 társult vállalatot működtet világszerte. A 2017. március 31-én zárult pénzügyi évben 56 116 milliárd eurós konszolidált nettó árbevételt ért el. A vállalat különböző részlegei egymással együttműködve keresik az innovációval létrehozható új értékeket, hogy jobb életet és jobb világot teremtsen vásárlói számára. További részletekért látogasson el a http://www.panasonic.com/global weboldalra.