Ősz – Az igazi randi szezon!

A nyárnak vége, de az igazi kaland csak most kezdődik! Sok egyedülálló várta, hogy a jó idő, hosszú nappalok, és hűs koktélok egy varázsütésre tálcán kínálják az új szerelmet. Ha viszont a nyári napsütés, mégsem hozta meg a remélt eredményt, nincs ok aggodalomra, ugyanis az igazi randi időszak épp most köszönt be!

John Sharp, pszichiáter, a Harvard Egyetem professzora, az Érzelmi Kalendárium c. könyv írója szerint „Nyáron az emberek szenvedélyes és felelősségmentes kalandokat keresnek. Ősszel, már inkább az érdekel, hogy találjunk valakit, akiben megvan a lehetőség egy hosszú távú kapcsolatra.” Sőt, egy nem hivatalos Facebook tanulmány kimutatta, hogy a legtöbb párkapcsolat, a kapcsolati státuszok változása szerint, tavasszal bomlik fel. Az a sok ember, aki a szakítás után, nyáron nem keresett új párt, most kész lehet újra lehorgonyozni.

Íme, 9 nyomós ok, amiért az Ősz a te évszakod, ha épp társat keresel:

1. Mindenki hazaért a nyaralásból. Az egyedülállók végre mind itthon vannak, nőtt az elérhető, lehetséges partnerek száma.

2. A nyári esküvők figyelmeztetnek. A húszas, harmincas éveikben járók a tavaszi és nyári esküvő dömping közben többször is szembesülnek a ténnyel, hogy egyedül vannak, és hogy mit éreznek ezzel kapcsolatban.

3. Kevesebb a társasági program, több idő van magunkra figyelni. A nyári partiról, fesztiválra rohangálás után, most van idő lenyugodni, átgondolni, hogy merre tovább. Aki társat szeretne, most inkább szakít időt arra, hogy foglalkozzon a párkereséssel.

4. Nyáron, amikor mindenki szexi, nehezebb elköteleződni. Ősszel már nem tesszük közszemlére az összes vonzó, külső tulajdonságunkat, most már inkább figyelünk a belső értékekre, és hajlandóak vagyunk jobban megismerni a másikat.

5. A nyár varázserejére hagyatkozók, felismerik a változtatás szükségességét. Aki eddig úgy hitte, hogy energia befektetés nélkül, csupán attól, hogy nyár van, rátalál a szerelem, az ebből az álomképből kijózanodva, aktívabb lesz, jobban figyel, rád is.

6. A hűvös beköszöntével jól esik közelebb bújni másokhoz. Nyáron élmény volt elterpeszkedni a napsütéses teraszokon, de most már jól esik bebújni akár két pulcsis idegen közé a bárpultnál.

7. A hőség elmúlt, így alkalom nyílik romantikus hosszú sétákra a természetben, aminek a végén kipirult arccal be lehet kuckózni egy hangulatos kávézóba. A közösen elfogyasztott forró italok az otthonosság érzetét keltik, már az összeköltözés előtt.

8. Hamarabb jön meg a kedv az otthon kettesben töltött randihoz, és közben az is hamar kiderül, hogy van-e elég mondanivaló és érdeklődés egymás szórakoztatásához.

9. Nyakunkon a téli ünnepek sora, ami megfontoltabb választásra késztet. A tél közeledtével könnyebben letáborozunk valaki mellett, de azt is józanabbul átgondoljuk, hogy az illető érdemes-e arra, hogy Karácsonykor bemutassuk a családnak.

Pirchala Berta, társkeresési szakértő, és a Miitt.hu Társtaláló Közösség vezetője szerint a társkereső szolgáltatások között most is hatékonyabbak lehetnek azok, amik nem az elszigetelt online időtöltést támogatják, hanem valós kapcsolatokat és közös programokat kínálnak. A siker érdekében kulcsfontosságú, hogy minél előbb és gyakrabban teret kapjanak a személyes találkozások.