Osszd meg történeted az új FUJIFILM X-E3 fényképezőgéppel

 Bemutatjuk az új FUJIFILM X-E3 fényképezőgépet, egy távolságmérő-stílusú, rendkívül kompakt tükör nélküli kamerát, kiemelkedő képminőséggel és továbbfejlesztett kezelhetőséggel. Az X-Processor Pro a legjobb minőségű színvisszaadást kínálja mind az állóképek, mind 4K felvételekhez. Olyan fotósok számára készült, akik szeretnék könnyedén feltölteni fényképeiket közvetlenül az okostelefonjukra vagy táblagépükre.

A FUJIFILM VÁLLALAT (elnöke: Kenji Sukeno) bejelentette, hogy 2017. szeptember 28-án megjelenteti legújabb X szériás prémium tükör nélküli digitális fényképezőgépét a FUJIFILM X-E3 (a továbbiakban: X-E3) kamerát.

Az X-E3 kamera egy APS-C 24,3 megapixeles X-TransTM1 CMOS III érzékelővel és az X-Processor Pro nagysebességű képfeldolgozó motorral rendelkezik. Az X-E3 az első X szériás modell, amely Bluetooth®2 alacsony energiaigényű vezeték nélküli kommunikációt kínál. A fényképezőgépet minimális teljesítmény igénybevételével párosíthatja okostelefonjával vagy táblagépével a képek átviteléhez. A kamera hátulján lévő LCD monitor statikus érintőképernyős panelt használ, amely támogatja a hagyományos “Touch Shot”, “Touch AF” és “Focus Area Selection” funkciókat. Az X-E3 teljesen új “Touch Function” funkcióval rendelkezik, amely lehetővé teszi a gesztusvezérlést, mint a pöccentés és a behúzás zoom, továbbfejlesztett érintőképernyős működést kínálva. Az AF algoritmus frissítésre került, mely javítja a fényképezőgép teljesítményét mozgó tárgy követésénél. Az X-E3 fényképezőgépet prémium külseje, agilitása és funkcionális szépsége jellemzi, amely egyszerre “örömmel tölt el és szórakoztat “.

A FUJIFILM X-E3 legfontosabb jellemzői

 • Kompakt és könnyű test, mely hordozható és praktikus

A Fujifilm újratervezte a 2013 novemberében kiadott FUJIFILM X-E2fényképezőgép vázát ( továbbiakban: “X-E2”), hogy az X szériás, cserélhető objektíves fényképezőgép kategóriájában a legkisebb és legkönnyebb modell legyen, képkeresővel. A fényképezőgép tökéletes társ a mindennapi használathoz és az utazásokhoz. A kiegyensúlyozott arányok és a markolat alakja miatt a kamera kényelmesen elfér bárhol. Az új modell támogatja a Fókuszkar funkciót is, amely a FUJIFILM X-Pro2 (a továbbiakban: “X-Pro2”) került először bemutatásra, amely lehetővé teszi a fókuszterület azonnali megváltoztatását, miközben szemmel tartja a keresőt.

A kamera felső fedele két tárcsát tartalmaz, az egyik a zársebességhez, a másik az expozíciókompenzációhoz. Az alumínium ötvözetű tárcsák prémium megjelenést biztosítanak, megnyugtató kattanással minden beállított helyzetben. Az expozíció-kompenzáló tárcsa már C pozícióval is rendelkezik, amely lehetővé teszi az expozíció-kompenzáció maximum ± 5 beállítását 1/3-as lépésekben, segítve a fotózás alapvető működtetését. Az X-E3 automata üzemmódválasztó kar segítségével választja ki a teljesen automatikus Advanced SR Auto módot, ahol a kamera dönti el az adott jelenethez illő optimális beállításokat.

 • Kiemelkedő képminőség, nagy sebességű válaszidő és továbbfejlesztett AF követési teljesítmény

Az X-E3 24,3 megapixeles APS-C méretű X-TransTM CMOS III érzékelővel és X-Processor Pro képfeldolgozó motorral rendelkezik a kiemelkedő képminőség és a nagy sebességű válaszok biztosításához. Az X-E3 nagyméretű fázisérzékelő AF területettel és egy frissített algoritmussal rendelkezik, amely a leggyorsabb, 0,06 másodperces3 AF sebességet kínálja. Az X-E3 fényképezőgép 5,0 kép/mp-es élőképes felvételt, 0,4 másodperces gyors indítási időt, 0,050 másodperces záridő-késleltetést biztosít, 0,25 másodperces fényképezési intervallummal.4

Az újonnan kifejlesztett képfelismerési algoritmusnak köszönhetően az X-E3 mozgó tárgyakat kétszer olyan gyorsan képes követni, mint a korábbi modellek5. Ráadásul az X-E3 akár fele méretű mozgó tárgyakat is képes követni mint elődje.

 • Továbbfejlesztett kapcsolat Bluetooth® vezeték nélküli kommunikációval

Ez az első olyan X szériás kamera, amely Bluetooth® funkciót kínál. Párosítsa az okostelefont vagy a táblagépet a felvételkészítés előtt, hogy könnyen átküldhesse képeit aFUJIFILM Camera Remote.”intelligens eszköz alkalmazással.

 • FTovábbfejlesztett intuitív érintőképernyős működés

LCD monitor nagy felbontású, 1,04 m méretű, 3,0 hüvelykes, statikus érintőképernyős kijelzővel. Az “Érintőpanel beállítások” bekapcsolása a következő műveleteket kínálja a felvételi és lejátszási módban:

Felvételi módok

 • Fókuszterület kijelölése: A fókuszpontot a kiválasztott helyre mozgatva érintse meg az LCD monitort. Képkészítés érintéssel: Érintse meg, hogy egy meghatározott pontra fókuszáljon, majd készítse el a képet.

Lejátszási módok

 • Csúsztatható mozgás: Az ujjával görgetve a képernyőn, egymás után mutatja a képeket.
 • Dupla érintésű nagyítás: A képernyő kétszeri megérintésével a kép nagyításra kerül, a kép elkészítésekor aktív fókuszpontra koncentrálva.
 • Húzás: : Ha a kép nagyítása közben egy ujját mozgatja a képernyőn, a keret mozog.
 • Csippentés: Két ujját a képernyőre helyezve, és szélesítve a köztük lévő távolságot, kinagyítja a képet.
 • Behúzás: A kinagyított képen két ujját a képernyőre helyezi és a távolságot szűkíti, csökkenti a kép méretét és megjelenik az utolsó 9 kép.
 • Minden érintőképernyő funkció kikapcsol, ha az “Érintőpanel-beállítások” ki vannak kapcsolva.

A fényképezőgép rendelkezik egy érintő “Touch Function” funkcióval is, amelyen felfelé és jobbra-balra lehet mozgatni a pöccentéses mozdulatokat az előre meghatározott funkciók lehívásához. Az érintőképernyőn található húzási mozgást használja akkor is, ha nézi az EVF-et, a fókusztávolság helyének megváltoztatásához. Az EVF TOUCH SCREEN AREA SETTINGS menüpontban aktiválhatja az érintőképernyős műveletet az “ALL”, “RIGHT”, “LEFT” vagy “OFF” funkciók aktiválásához.

 • Nagy felbontású és nagy leíróképességű 4K videofelvétel

Az X-E3 fényképezőgép Full HD és 4K videók rögzítésére képes az X széria híres filmszimulációs módjaival is. A rögzített videót a HDMI porton keresztül külső monitorra továbbíthatja, és egy külső mikrofonról érkező hangokat is képes lejátszani.

 • 25 nagy teljesítményű FUJINON X bajonettes objektív sokoldalú fényképezést kínál

Az XF objektívcsalád jelenleg 25 lencsével rendelkezik, a FUJINON XF80mmF2.8 R LM OIS WR Macro bejelentésével. A lencsék jelenlegi felépítése a rendkívül széles látószögtől a szuper-teleobjektívekig terjed, és öt gyors fix objektívvel rendelkezik. Ezek az objektívek a legjobb képminőséget kínálják az X-E3 kamerával együtt. Az opcionális kiegészítők, mint például a bajonett adapterek és a makró közgyűrűk tovább növelik a fényképezési lehetőségeket.

*1 Az X-Trans a FUJIFILM védjegye és bejegyzett védjegye.
*2 A Bluetooth® szómegjelölés és logók a Bluetooth SIG, Inc. tulajdonában álló bejegyzett védjegyek, és a FUJIFILM vállalat licencszerződés alapján használja
*3 FUJIFILM kutatás, amely az X-E3 és a FUJINON XF16-55mmF2.8 R LM WR objektívek CIPA irányelvein alapul.
*4 MF mód
*5 FUJIFILM X szériás digitális fényképezőgép modellek az X-TransTM CMOS III érzékelővel és az X-Processor Pro készülékkel 2017 szeptemberében..

2. Prémium kiegészítők

 • BLC-XE3 bőr tok

Egy stílusos, valódi bőr tok, csodálatosan tapintható érzéssel mely tökéletesen illeszkedik az X-E3 klasszikus designjához. Az X-E3 kamerában az elemeket anélkül is cserélheti, hogy a tokot eltávolítaná a fényképezőgépről. Hozzáillő bőr vállpánt és védőruha csatolva.

 • MHG-XE3 markolat

A kamera markolatának növeléséhez. Az akkumulátor és a memóriakártya is cserélhető benne. Egy állványcsavar lyukkal az optikai tengely középpontjában. Az alap 38 mm szélességű fecskefarkú kiálló lemezzel, amely lehetővé teszi gyorskioldó használatát, ha a fecskefarok hornyolatű állványt használja.