Orbán beismerte, hogy a kormány nem képes kezelni a járványhelyzetet

    A Jobbik megítélése szerint a miniszterelnök beismerte, hogy a kormány alkalmatlan a járványhelyzet kezelésére, “továbbra is a vírus diktálja a tempót” – reagált az ellenzéki párt Orbán Viktor kedd esti, a rendkívüli jogrend ismételt bevezetéséről szóló bejelentésére.

    Az MTI-hez eljuttatott közleményében a Jobbik “egyenesen félelmetesnek” nevezte azt a kormányfői beismerést, hogy “bár senkit sem ért meglepetésként az úgynevezett második hullám”, december közepére a kórházak elérhetik kapacitásuk felső határát.


    Azt írták: szomorú karácsony vár a magyar emberekre az Orbán-kormány felelőtlensége miatt, hiszen nyilvánvaló – tették hozzá -, hogy egy meglepetésszerű első hullám megbetegedési és halálozási számait egy valóban alapos felkészülés esetén a mostani járvány nem hagyhatná le.


    Véleményük szerint a szigorítások azt bizonyítják, hogy hiányosan készítették fel az egészségügyi és szociális intézményeket, és “amatőr módon” szervezték meg a járvány elleni védekezést.


    A Jobbik felelős kormányzást, teljes körű, ingyenes tesztelést, ingyenes maszkokat, valamint a kieső bérek pótlását, a munkájukat elvesztő emberek megsegítését követeli – tudatták a közleményben.


    A miniszterelnök kedd esti bejelentése szerint a kormány úgy döntött, hogy a koronavírus-járvány miatt éjféltől ismét bevezeti a rendkívüli jogrendet, az Országgyűlést pedig arra kéri, ezt a rendkívüli helyzetet 90 nappal hosszabbítsa meg. Azt is közölte, hogy éjfél és reggel 5 óra között kijárási korlátozást léptetnek életbe.


    Elmondta azt is: a szórakozóhelyeket bezárják, mert az operatív törzs jelentése szerint a szabályok betartását lehetetlen kikényszeríteni ezeken a helyeken.


    A tömegközlekedésben a zsúfoltság mérsékléséért a csúcsforgalomban járatsűrítést rendeltek el, a parkolást pedig újra ingyenessé tették – ismertette a kormányfő.

A sikeres tesztek alapján már a köhögésük hangzása alapján a mesterséges intelligencia képes azonosítani a betegeket 

https://miazablogger.hu/2020/11/03/van-vakcina-es-vityanak-rendkivuli-jogrend/