Novák Péter és Hrutka Róbert kedvenc lemezéről beszél

Két, máig létező, a könnyűzenére hatalmas hatást gyakorló zenekar kerül terítékre a Lemezjátszó programsorozat éveleji estjein. A Rolling Stones Beggarst Banquet és a U2 War című korongjáról Novák Péter, illetve Hrutka Róbert értekezik majd Horváth Gergellyel Budapesten, a B32 Galéria és Kultúrtérben.

https://www.youtube.com/watch?v=mcdNfsO73ZQ

A Lemezjátszó programsorozat szűk két évvel ezelőtt indult a B32-ben azzal a céllal, hogy a könnyűzene meghatározó formátuma, az album még inkább visszanyerje népszerűségét. Lényege, hogy a budai kulturális helyen a közönség havonta egyszer meghallgathat egy legendás lemezt, amiről az est folyamán egy népszerű zenész és Horváth Gergely, a Petőfi Rádió egykori vezetője beszélget. Értekezett már Lovasi András Doors-ról, Harcsa Veronika Nirvanáról, Beck Zoli Pearl Jam-ről, Kiss Tibi Tom Waits-ről és Felcser Máté Amy Winehouse-ról.
A B32 Galéria és Kultúrtér valamint a Fülesbagoly blog által szervezett programsorozat év eleji estjein két kultikus zenekar lemezét lehet majd meghallgatni. Január 30-án a Rolling Stones kereken 50 éves Beggarst Banquet című lemeze kerül terítékre, a korongról Novák Péterrel beszélget a házigazda Horváth Gergely. Február 20-án pedig a U2 War lemezéről értekezik Hrutka Róbert, szintén Gergellyel.

A szervezők nagy hangsúlyt fektetnek a hangzásra is. A bakeliteket az Audio-Technica LP5 lemezjátszóján pörgetik, és kimondottan ezekre az alkalmakra a hallgatóságot körbeépítik Trevis Audio hangfalakkal, melyek valósághűen adják vissza az eredeti hang minőségét és dinamikáját. A Lemezjátszó programsorozat estjeire a belépőjegy 800 forint, kapható a b32.jegy.hu oldalon.

Rolling Stones-esemény:
https://www.facebook.com/events/218926108989602/

Bővebb infók a U2-estről:
https://b32.jegy.hu/program/lemezjatszo-u2warhrutka-robert-101578/526324