Noga Erez, a különleges alt-pop énekesnő egy izgalmas felvezetővel együtt jelentette be harmadik stúdióalbumát

„A „PC People” kényelmetlen kérdéseket tesz fel a „woke” kultúra képmutatóság felé való elsodródásáról” – mondta el Noga Erez új, lemezbejelentő dalával kapcsolatban. „Konfrontatív jellege ellenére a szám jellegzetesen árnyalt, játékos, ironikus, amit a végén egy kérdés is illusztrál: ’Mit fogsz mondani, ha nem tudsz mondani semmit, amit szeretnél?’”

A magát a társadalom liberálisabb, progresszívebb oldalához besoroló Erez felveti kérdéseit és aggályait egyaránt: „Ez a jelenség átlépte-e azt a határt, hogy a művészek nem tudják kifejezni magukat, mondjuk egy konkrét szó miatt, amelyet nem tartanak politikailag korrektnek? Lehet-e rosszul használni a woke kultúrát, visszaélni vele, és lehet-e arra használni, hogy másokat bántsanak vele? Korlátozzuk-e azon képességünket, hogy megosszuk gondolatainkat, konstruktív párbeszédet folytassunk, művészetet alkossunk és humort használjunk?”

“A „PC People”-hez tartozó videóklipet tehetséges barátunk és gyakori munkatársunk, Indy Hait készítette” – osztotta meg Erez. „Egyedi és zseniális stílusával segített Orinak és nekem feltárni az érzéseinket emberként a politikai korrektség rendkívül vizsgálódó világában. Olyan képeket választottunk, amelyek megnevettettek minket, és tisztelegtünk néhány olyan film előtt, amelyeket szeretünk, és amelyek hasonló témákat dolgoznak fel.”

Erez – aki itt volt hazánkban, a 2022-es Sziget Fesztiválon – megerősítette pozícióját egy határokat feszegető művészként, és minden új projekttel következetesen újra feltalálja magát. Élő fellépései fertőző energiájukról és dinamikus színpadi jelenlétükről ismertek, elbűvölik a közönséget, és maradandó hatást hagynak mindenkire, aki személyesen tapasztalja meg.

Most, régóta várt új albuma megérkezésével, Noga készen áll arra, hogy tovább szilárdítsa egyedülálló helyét a modern kor innovatív és kompromisszumokat nem tűrő alt-pop előadói között.

A szeptember 20-án érkező ’The Vandalist’ tartalmazza a nemrég megjelent „Vandalist” és a „Come Back Home” című dalokat is.

MEGNÉZEM