Nemzetközi cégek és világhírű szakértők csatlakoztak a Priceless Planet Koalícióhoz

A Mastercard kezdeményezésének célja, hogy a piaci szereplők és a fogyasztók

közösen tegyenek az éghajlatváltozás ellen.

A klímaváltozás vezető szakértői csatlakoznak a koalíció tanácsadó bizottságához

A koalíciós partnerek ügyfél akciókkal támogatják 100 millió fa ültetését

A jelenlegi világjárvány is hangsúlyossá tette, hogy kölcsönösen összekapcsolt világban élünk, és hogy bolygónk egészsége és jóléte szorosan összefügg saját jólétünkkel. A világ számos részén tapasztalunk szélsőséges időjárási körülményeket, így sürgősen meg kell találjuk azokat az innovatív megoldásokat, amikkel közösen tehetünk az éghajlatváltozás ügye érdekében.

A Mastercard ma bejelentette a Priceless Planet Koalíció további bővítését és új, globális koalíciós partnereit: Archa, Associated Bank, Barclays, BECU, Berkshire Bank, BMO Doconomy, DZ BANK, EedenBull, Finix, Expo 2020, First Hawaiian Bank, Frank Green, Halkbank, HSBC, Network International, Produbanco, SchoolsFirst, Scotiabank, Synchrony, Transcard, WESTbahn, Westpac, 1derful.

Világhírű klímaszakértők a legfrissebb tudományos adatok felhasználásával biztosítják, hogy a Priceless Planet Koalíció a lehető legjobb hatással legyen bolygónk éghajlatára. A tanácsadó bizottság új tagjai Bo Lidegaard dán történész és diplomata, aki számos, az éghajlatváltozással kapcsolatos nemzetközi tárgyalást vezetett, jelenleg a dán Politiken lap főszerkesztője; Todd Stern, aki korábban az éghajlatváltozásért felelő Különleges Megbízottként dolgozott, de ő volt az Egyesült Államok főtárgyalója a 2015-ös párizsi klímamegállapodása kapcsán is; illetve Izabella Teixeira, Brazília volt környezetvédelmi minisztere és az ENSZ Nemzetközi Erőforrás Testületének (IRP) társelnöke.

A környezetvédelmi ügyek iránt érdeklődők számára a Mastercard által létrehozott platform és egy hamarosan elérhető mobilalkalmazás teszi lehetővé a közvetlen adományozást. A Mastercard egy widgetet és egy webes API-t is kínál, amely megkönnyíti a bankok és kereskedők számára, hogy elérhetővé tegyék a kártyabirtokosoknak az adományozást vásárlásaik során. Így a kártyabirtokosok mindennapi vásárlásaik végösszegének felkerekítésével segíthetik a Priceless Planet Koalíció erdőgazdálkodási partnereinek munkáját. A fogyasztók a Conservation International munkájához a PricelessPlanet.org oldalon is hozzájárulhatnak. Itt akár a Click to Pay * opciót választva jelszavak és a fizetési információk megadása nélkül is fizethetnek. Szintén lehetőség van adományozásra a give.mastercard.com oldalon.

Annak érdekében, hogy a kibocsátók fenntarthatóbb anyagokból készült kártyákat kínálhassanak, a Mastercard elindította a Greener Payments Partnership (GPP) együttműködést. A program célja, hogy csökkentse az első használatú polivinil-klorid (PVC) mennyiségét minden kártyában, és alternatív anyagokat találjon a kártyák előállításához, ideértve az újrahasznosítható, bioforrásból származó és biológiailag lebomló anyagokat.

„A Mastercard elkötelezett egy befogadóbb és fenntarthatóbb digitális gazdaság kiépítése mellett, ahol az emberek, a közösségek és bolygónk egyaránt gyarapodhatnak. A Priceless Planet Koalíción keresztül mozgósítjuk globális partner- és fogyasztói hálózatunkat, akik osztoznak azon elköteleződésünkben, hogy jót tegyünk a világban. Így tudunk összehangolt lépéseket tenni és ezzel kézzel fogható pozitív hatást gyakorolni a környezetre” – mondta Jorn Lambert, a Mastercard digitális megoldásaiért felelős igazgatója. “A fenntarthatóságot továbbra is cégünk működésébe ágyazzuk – ideértve a digitális termék stratégiánkat is -, hiszen egyre több fogyasztó törekszik arra, hogy az élete minden területén, így pénzügyeiben is tudatos, a bolygónk számára kedvező döntéseket hozzon.”

Ez év elején a Mastercard volt az első a fizetési ágazatban, amely jóváhagyta a Science Based Targets (SBTi) kezdeményezést egy olyan frissített kibocsátási cél érdekében, amely igazodik az 1,5 Celsius fokos éghajlati szinthez. A vállalat csatlakozott az RE100-hoz, és hivatalosan elkötelezte magát a 100% -ban megújuló energia felhasználása mellett teljes globális tevékenysége során.