“Lopni csakis milliókat, hálni csakis királynővel”

Danyiil Turovszkij Orosz hekkerek

Így lettek lázadókból Putyin katonáiFordította: Gyürky Katalin
Szerkesztette: Lakner ZoltánA moszkvai szerzőt, Danyiil Turovszkijt valaha szintén vonzotta a számítógépes kalózkodás, ám végül az egyik legnépszerűbb orosz internetes hírportál újságírója lett. Könyvében azoknak a szovjet gyerekeknek a történetét meséli el, akik kamaszkorukban az utolsó kopejkáikból vették meg a népszerű Hekker című magazint, felnőve pedig milliókat keresnek azzal, hogy weboldalakat törnek fel. Van köztük olyan, aki éppen sokéves börtönbüntetését tölti egy amerikai cellában, de olyan is, aki megmaradt etikus hekkernek, és nagyvállalatok számítógépes védelmi rendszerének kidolgozásában segít. Turovszkij könyve azt igyekszik megértetni velünk, hogy a számítógép és az okostelefon nem a barátunk – inkább a leggyengébb láncszemei személyes adataink védelmének.

Az orosz hekkerek történetét bemutató munkájában a szerző nemcsak az első orosz informatikai kalózok viselkedés-lélektanát, hanem a mai Oroszország kiberbűnözőinek és a velük szembeszállóknak a motivációit is tanulmányozza. Turovszkij könyvéből az is kiderül, vajon miért éppen a szabaddá váló kilencvenes években jelentek meg és váltak fogalommá az orosz hekkerek.

ISBN: 9789635430154
Terjedelem: 312 oldal
Méret: 125 x 200 mm
Kötés: tábla, védő
Ár: 4499 Ft

Megrendelhető itt.

Hekkerek a világ ellen„Orosz hackerek kezébe kerülhetett az amerikai elnökválasztás sorsa” – index.hu / 2016. június. 22.

„A norvég hírszerzés szerint orosz hackerek törtek fel kormányzati e-mail-fiókokat” – hu.euronews.com / 2017. február 3.

„Orosz hackerek beavatkozása fenyeget esedékes európai parlamenti választás előtt” – nepszava.hu / 2019. február 01.

„Amerikai választás: máris lecsaptak az orosz hackerek” infostart.hu / 2020. szeptember 11.

Kevés izgalmasabb, a világpolitikát akár alapjaiban meghatározó jelenséggel találkozhatunk napjainkban, mint az orosz hackerek működése. És kevéssel, amelyről ilyen keveset tudunk. Eddig.
Danyiil Turovszkij magyarul most megjelent könyvében azoknak a szovjet gyerekeknek a történetét meséli el, akik kamaszkorukban az utolsó pénzükből vették meg a népszerű Hekker című folyóiratot, felnőve pedig milliókat keresnek azzal, hogy különböző weboldalakat törnek fel.
Az Athenaeum Kiadó és a Republikon Intézet „Hekkerek a világ ellen” címmel, online kerekasztal-beszélgetésen mutatja be Turovszkij kötetét.

A beszélgetés résztvevői:
• Krekó Péter szociálpszichológus, politológus
• Sz. Bíró Zoltán, történész, Oroszország-szakértő
• Solymos Ákos, szaklektor, CISM, CRISC, Quadron Kibervédelmi KFT.

Moderátor
• Veiszer Alinda

Technikai információk:
• A konferenciát a Republikon Facebook-oldalán közvetítjük.
• Az érdeklődők az eseményt a Zoom platformon is követhetik.
• ZOOM-regisztráció: https://bit.ly/34G6cV8
• A Zoom használatáról, a belépés módjáról az esemény előtt, emailben küldünk tájékoztatást.

Az eseményről bővebben itt