Modern Drumcamp

Intenzív dobkurzusok egész nap

Időpont: 2018.03.29. 9:30

Helyszín: Analog Music Hall

Budapest XI. Kondorfa utca 6-8.

A Modern Drumcamp egy olyan oktatási célú zenei esemény, ahol egy nap alatt négyszer másfél órában hallgathatnak interaktív dobkurzusokat a látogatók, akik lehetnek kezdő vagy képzett dobosok. A kezdeményezés négy húszas éveiben járó, már professzionális dobosként számontartott zenész ötelte (Gerendás Dániel, Geröly Mátyás, Jancsovics Máté, Szumper Ádám Ákos).

Elsődleges céljuk az érdeklődők számára olyan tudás- és kottaanyag átadása a mai dobolásbeli és zenei trendekről, amelyek tananyagként még nem, vagy csak kis mértékben fellelhetőek.

Az első Modern Drumcamp nevű egész napos rendezvényük a pop-, rock- funk-, metal-, jazz/fusion-, és az elektronikus zenei dobolás körüljárásáról fog szólni. Az este végén pedig a résztvevők kipróbálhatják magukat egy élő kísérőzenekarral.

Korosztályuknál fogva a dobkurzusok mellett olyan közösségformáló események szervezése is a terveik között van, amelyekkel kapcsot alkothatnak az ifjú lelkes dobosok és az idősebb profi generáció között.

Előadók:

Gerendás Dániel – modern pop zenében való játék

3 évesen kezdett dobolni édesapja hátására. Első nagyszabású fellépésére 5 éves korában került sor. Több kíváló tanártól tanult gyerekként, később a jazz konzervatórium mellett klasszikus ütő szakra is járt magánúton. 14 éves korától számos produkcióban működik közre, két főzenekara a Margaret Island és a The Biebers. A Meinl cintányérok és Tama dobok endorzere.

Geröly Mátyás – rock, metal, funk dobolás

Négy éves kora óta dobol. 2001-ben kezdett klasszikus ütőt tanulni a pesterzsébeti Lajtha László Alapfokú Zeneiskolában. 2009-ben felvételt nyert a Bartók Béla Zeneművészeti Szakközépiskola klasszikus ütő tanszakára. Egy évvel később átigazolt a jazztanszakra. 12 éves kora óta dobol zenekarokban. Jelenleg a Ganxsta Zolee és a Kartel, Freddie, Lukács Peta és a Dumbledore’s Army zenekarok dobosa. 2017 óta a Meinl cintányérok, Tama dobok és Crann dobverők nemzetközi képviselője.

Jancsovics Máté – elektronikus zenei műfajok és hibrid dobolás

A Kőbányai Zenei Stúdió diákjaként 2010-ben az első országos Roland V-drums verseny nyertese. Aktív zenei pályafutása már a zeneiskolás tanulmányai alatt elkezdődött a Kistehén zenekar dobosaként. Legfőbb érdeklődési körei közé tartozik az elektronikus zene élő hangszerekkel történő előadása, ennek megfelelően az általa használt dobfelszerelés akusztikus és elektronikus eszközök vegyítéséből tevődik össze. A török Bosphorus Cymbals és a hazai Artbeat cégek támogatott zenésze.

Szumper Ádám Ákos – jazz-rock/fusion műfaj és a dobszólózás megközelítései

4 évesen kezdett dobolni, családja és édesapja hatására. Két zeneiskolát végzett, a Hangszintér művészeti szakközépiskolát, majd később a Kőbányai Zenei stúdiót. Fő irányvonala a fusion/jazz/pop, emellett session zenészként dolgozik több komoly produkcióban, például Beshodrom, Radics Gigi, United.

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .