Megtalálták a tragikus hajóbaleset ötödik áldozatának holttestét is

Komárom, 2024. május 19. Rendõrök egy sérült szállodahajónál 2024. május 19-én a Dunán, amelyet a rendõrök állítottak meg Komáromnál. Május 18-án éjjel Verõcénél egy motorcsónak szállodahajóval ütközött. A kisgéphajóban nyolcan utaztak, egyet közülük súlyos sérülésekkel kórházba vittek, két holttestet találtak. MTI/Krizsán Csaba

    Gödnél, a Duna bal partján az Országos Katasztrófavédelem hajós kutatóegysége megtalálta a  Verőcénél szombaton történt hajóbaleset  ötödik áldozata, egy 39 éves férfi holttestét – tudatta a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) Facebook-oldalán csütörtök délután.

    Azt írták, a kutatást nem adják fel, két áldozatot továbbra is keresnek.


    A múlt szombat éjjel a Dunán Verőcénél egy kishajó ütközött egy szállodahajóval. A kishajón nyolc ember tartózkodott: egynek sikerült sérülten partra jutnia, nem sokkal később megtalálták egy férfi holttestét Verőcétől délre a Duna-parton, majd egy női holttestet a Megyeri hídnál. Szerdán bukkantak rá a harmadik áldozat, egy 19 éves fiatalember holttestére Vác és Sződliget között, csütörtökön pedig Sződligetnél egy 28 éves fiatal nő holttestét találták meg.


    A szállodahajó cseh kapitányát hétfőn segítségnyújtás elmulasztása miatt gyanúsítottként hallgatták ki, majd őrizetbe vették. Szerdán a Budakörnyéki Járásbíróság nyomozási bírája bűnügyi felügyelet alá helyezte.


    A bíróság a szerdai döntés kapcsán többek között azt közölte: az eljárás eddigi adatai szerint a kisgéphajó vezetője ittas volt, járművét “a folyó teljes szélességét kihasználva, indokolatlan irányváltoztatásokkal irányította”, egyenesen a szállodahajó felé kormányzott, majd hirtelen jobbra, de ekkor az ütközést már nem tudta elkerülni, nagy sebességgel nekiment a nagy hajónak.


    A kisgéphajót és utasait a szállodahajó maga alá gyűrte. Bár a szállodahajó kapitánya észlelte a becsapódást, anélkül, hogy meggyőződött volna arról, hogy a jármű mivel ütközött, változatlan sebességgel továbbhaladt, nem segített a baleset sérültjeinek, a vízbe esett személyeknek, és a szállodahajó személyzetét sem értesítette, a mentési protokollt sem hajtotta végre.

Korábban:

Megtalálták a Verőcénél szombaton történt hajóbaleset egyik áldozatának holttestét