Megjelent a nyírbátori származású Baba Schwartz rendhagyó holokauszt-története

Baba Schwartz

Májusi cserebogár

 

Lehet-e mindig a szeretet a válasz a körülöttünk tomboló gyűlöletre?

A nyírbátori származású Baba Schwartz memoárja rendhagyó holokauszt-történet. A szerző az egyre szorongatóbb zsidótörvények idejéből a családi fészek melegére emlékszik leginkább, a világ megismerésének izgalmára, a szülőváros otthonosságára. A normális életet leromboló háborúból emberi arcokat visz magával, a Nyírbátorból elhurcolt háromezres zsidóközösség sorsában a megőrzött humánum pillanatait fedezi fel. A haláltáborok borzalmait, a gázkamrába küldött apa elvesztését örökös béketűréssel és mindig megújuló reménnyel viseli.
Édesanyjával és lánytestvéreivel túlélték Auschwitz poklát; a család megmaradt része Ausztráliában telepedett le, és kezdett új életet.
Baba Schwartz angol nyelven írt, szívbe markoló emlékiratát a melbourne-i Black Inc. 2016-ban adta közre. A Magyarországról elszármazott szerző műve mostantól Baba Schwartz anyanyelvén is olvasható.
Májusi cserebogár egy ultimate szeretetkönyv, amelynek cselekményéhez a világtörténelem legborzalmasabb évei adják a kulisszát.


ISBN: 9789632931388
Terjedelem: 240 oldal
Méret: 124 x 183 mm
Kötés: kartonált, füles
Ár: 3499 FtMegrendelhető itt.

Baba a szerzője a The Lost Art of Baking with Yeast című könyvnek is. 2017. június
9-én hunyt el. Ez a fotó a 88. születésnapján készült róla.

„Egy szeretetben és boldogságban felnőtt ember nehezen érti meg, egyesek hogyan lehetnek érzéketlenek embertársaik szenvedésére. Ha megaláznak és semmibe vesznek, tudni akarod a miértjét.
Bántam-e én így valakivel, mint ők velem? Bosszúszomjas voltam?
Nem, soha.
Mégis mindenki elfogadta, hogy ez történik velünk –anyám, a testvéreim, a barakkbeli nők százai. Olyan okok miatt, amelyeket soha egyetlen zsidó sem értett, lenéztek minket. Mi pedig elfogadtuk…”