Még egy hónap

A Hangfoglaló Program igyekszik támogatni minden olyan kezdeményezést, amely tehetséges, fiatal zenészek érvényesüléséhez nyithat utat. Ezért hívja fel a figyelmet a Fővárosi Önkormányzat dalszerző pályázatára, amelyet Budapest Dal 2018 címmel hirdettek meg. A minden zenész és énekes számára nyitott pályázaton három legjobbnak ítélt dal bekerül a Budapest Dala 2018 címért zajló versenybe.

A főváros számtalan dalt ihletett már, azonban a város igazi dala még nem született meg. A Fővárosi Önkormányzat ezért szeretné arra ösztönözni a dalszerzőket, hogy a városhoz kötődő érzelmeiket, történeteiket zenei formába öntsék. A Budapest Dala 2018 címért folyó versenyre 11 ismert előadót kért fel a városvezetés, de további három helyre még várják a pályakezdő, lelkes dalszerzők jelentkezését.

A pályázaton a szakmailag elismert, független szakértőkből álló zsűri és a közönség dönt majd az év Budapest Daláról, és a megmérettetést követően valamennyi szerzemény felkerül egy közös CD-re is. A pályázatban a dalok megírására vonatkozó kritériumrendszer fontos eleme, hogy azok tartalma és üzenete a fővároshoz kapcsolódó legyen. Független, az előadók által is felvállalt, repertoárjukba illeszkedő, nem csupán egyszeri szerzemények születése a cél. Olyan dalokat várnak a bírálók, amelyek a fővároshoz köthető pozitív érzések és emlékek slágerévé válhatnak.

A dalok beérkezési határideje 2018. március 22. Az előválogatás után április 16-a és 26-a éjfél között a versenyben induló 14 dalra szavazni lehet a www.budapestdal.hu weboldalon. A tizennégy előadó április 27-én, a Budapest Dal 2018 gálakoncerten a Thália színházban játszhatja majd el szerzeményeit, és ott dől el, hogy kié lesz Budapest dala 2018-ban. A Budapest Dal 2018 kiválasztottjának különdíja egymillió forint, valamint egy éven át övé a Budapest Dal 2018 cím. További részletek és a pályaművek feltöltése a honlapon.