Marwin Ramcke az EOS Csoport új vezérigazgatója

Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatcsoportja, az EOS Csoport vezérigazgatói tisztségét 2022 február elsejétől Marwin Ramcke, a vállalat korábbi kelet-európai részlegének vezetője tölti be. Elődje Klaus Engberding személyes okok miatt távozik az Otto Group leányvállalatának vezérigazgatói székéből, az EOS kelet-európai igazgatói posztját pedig Carsten Tidow veszi át.

A németországi központú EOS Csoport meghatározó nemzetközi pénzügyi befektetővé vált az elmúlt évek során, és mára bevételeinek jelentős részét Németországon kívülről szerzi. Marwin Ramcke új szerepkörében ezt a folyamatot szeretné tovább erősíteni.
 
Megtisztelő feladatnak tartom, hogy Európa egyik vezető kintlévőség-kezelő vállalatának első számú vezetője lehetek. A folyamatos fejlődés jegyében a legfontosabb céljaim, hogy az EOS továbbra is élvonalbeli piaci szereplő maradjon, tevékenységével a teljes pénzügyi szektor számára mintaként szolgáljon, valamint a sokszínűségre alapozva, szeretném új szintre emelni a vállalat által több mint 20 országban foglalkoztatott, mintegy 6000 munkavállaló közötti nemzetközi együttműködést” – mondta Ramcke, aki 2007 óta dolgozik az EOS-nál.

Erőteljes növekedés Kelet-Európában
 
Az EOS az elmúlt néhány évben kimagasló növekedést ért el Kelet-Európa 15 piacán, ahol a 2020/21-es pénzügyi évben a vállalat 195,3 millió eurót fektetett nemteljesítő hitelekbe (NPL), és egyre inkább technológia-vezérelt pénzügyi befektetővé válik.
 
„Az EOS igazgatótanácsának új tagjaként szeretnék építeni Marwin Ramcke elmúlt években végzett sikeres munkájára, és hasonló irányban kívánom folytatni az üzletfejlesztést ebben a régióban, ahol  következő években is szignifikáns növekedésre számítunk” – mondta Carsten Tidow, az EOS most kinevezett kelet-európai igazgatója.