Magyarországon is elérhetőek a Samsung 2024-es Odyssey OLED, Smart Monitor és ViewFinity termékcsaládjának legújabb kijelzői

  • Az idei Odyssey OLED-széria új, szabadalmaztatott technológiája biztosítja a beégésmentes OLED-élményt
  • A Smart Monitor M8 és az Odyssey OLED G8 készülékek AI támogatott okosfunkciói minőségibb szórakozást garantálnak, míg az új ViewFinity modellek hatékonyabb munkaeszközzé válhatnak

A Samsung bejelentette 2024-es Odyssey OLED gaming monitor, Smart Monitor és ViewFinity termékcsaládjainak nemzetközi bevezetését. Az Odyssey termékcsalád új, minőségibb OLED-élményt nyújt az AI-képességekkeli bíró Odyssey OLED G8 modellen. A Smart Monitor széria továbbfejlesztett funkciókkal fokozza a mesterséges intelligencia által támogatott Smart Monitor M8 kijelzőt és a szórakozás örömét. A ViewFinity termékcsalád esetében még több csatlakozási lehetőség érhető el, hogy teljes értékű munkaeszközként is helyt állhasson.

Legújabb monitorcsaládjaink széleskörű lehetőségeket teremtenek világszerte, függetlenül a használat céljától vagy módjától – mondta Hoon Chung, a Samsung vizuális kijelző üzletágának ügyvezető alelnöke. – Legyen szó az úttörő AI-alapú Odyssey OLED gaming monitorokról vagy a Smart Monitor és ViewFinity termékcsaládok több eszközön átívelő élményéről, a Samsung továbbra is elkötelezett amellett, hogy a piac meghatározó szereplőjeként élvonalbeli technológiával lássa el a felhasználókat.”

Odyssey OLED széria: Kiváló képminőség új, beégést megelőző funkciókkal

A 2024-es Odyssey OLED termékcsalád az új Odyssey OLED G8 (G80SD) és Odyssey OLED G6 (G60SD) modellekkel bővíti a Samsung következő generációs OLED teljesítményű kínálatát.

A vállalat történetében az Odyssey OLED G8 az első sík, 32 colos, 4K UHD (3840×2160) felbontású és 16:9 képarányú OLED gaming monitor. A 240Hz-es képfrissítési rátával és 0,03ms (szürkétől szürkéig, GtG) válaszidővel gondoskodik a rendkívül gördülékeny és reszponzív játékmenetről. Az Odyssey OLED G6 egy 27 colos QHD (2560×1440) felbontású gaming monitor, amely támogatja a 16:9-es képarányt. A 360 Hz-es képfrissítési frekvenciának és a 0,03ms GtG válaszidőnek köszönhetően a gamerek könnyebben lépést tarthatnak a mozgalmasabb játékokkal.

Az új Odyssey OLED G8 a Samsung első olyan OLED gaming monitora, amely mesterséges intelligenciával működik. A készüléket ugyanaz az NQ8 AI Gen3 processzor hajtja, amelyet a vállalat a 2024-es 8K televízióiban is alkalmaz. A processzor a Samsung Gaming Hubii és a monitor előre telepített Smart TV alkalmazásainak használata során közel 4K felbontásúvá alakítja át a tartalmakat, így jobb minőségű gaming élményt és szórakozást tesz lehetővé.iii

A vállalat mindkét új OLED modelljét ellátta az új, saját fejlesztésű, beégés elleni Samsung OLED Safeguard+ technológiájával. Ez a szabadalmaztatott technológia egy pulzáló hőcsövet alkalmaz a monitoron, így megakadályozva a beégés előfordulását. A Dinamikus hűtőrendszer (Dynamic Cooling System) hűtőfolyadékot párologtat és kondenzál, hogy ötször hatékonyabban oszlassa el a hőt, mint a korábbi grafitlemezes módszer, amely a maghőmérséklet csökkentésével gátolja meg a beégést. A monitor olyan állóképeket is érzékel, mint a logók vagy a feladatsorok, és automatikusan csökkenti a fényerejüket – ezzel is megakadályozva a beégést.iv

250 nites (jellemző) fényerejével az Odyssey OLED G8 és az OLED G6 egyaránt gyönyörű OLED képminőséget biztosít, míg a FreeSync Premium Pro szinkronban tartja a GPU-t és a kijelzőpanelt, ezáltal kiküszöbölve a szaggatottságot, a képernyő késleltetett megjelenését vagy a képernyőszakadást.

A Samsung új OLED Tükröződésmentes (Glare Free) technológiájav a színpontosság megőrzéséért és a tükröződések csökkentéséért felel, miközben megőrzi a képélességet, így a kijelző még nappali fényviszonyok között is lenyűgöző képélményt nyújthat. Az OLED-re optimalizált alacsony fényvisszaverődésű bevonat – amely egy új, speciális keményebb rétegből és egy felületi mintázatból áll – kínál megoldást a fényesség és a tükröződés közötti ellentmondásra.

Mindkét monitor extravékony fém kialakítással rendelkezik, amely karakteres külsőt kölcsönöz a készülékeknek. A Core Lightning+ technológia – a képernyővel szinkronizált – környezeti megvilágítással fokozza a szórakozás és a gaming élményét. Az állítható magasságú, dőlés- és forgótámasszal rendelkező ergonomikus állvány kényelmesebbé teheti a hosszabb munkafolyamatokat is.

Smart Monitor M8: AI feldolgozás a kristálytiszta videóért és hangért

A továbbfejlesztett Smart Monitor termékcsalád egyetlen eszközben egyesíti teljes többeszközalapú élményét az okosabb szórakozás és a hatékonyabb működés érdekében. A frissített 2024-es modellek között találhatóak meg az M8 (M80D), az M7 (M70D) és M5 (M50) széria készülékei. A továbbfejlesztett 32 colos 4K UHD Smart Monitor M8 NQM AI processzorával új, AI-támogatott funkciókat vezet be, amelyek fokozzák a szórakozást. Az AI Felskálázás az alacsonyabb felbontású tartalmakat 4K felbontásbanvi jeleníti meg, az Adaptív hangerőszabályozás Pro / Active Voice Amplifier Pro pedig a mesterséges intelligencia segítségével elemzi a felhasználót körülvevő háttérzajokat, hogy optimalizálja a párbeszédeket a tartalomban.vii Az M8-on elérhető 360 Audio Módviii a Galaxy Buds fülhallgatókkal párosítva magával ragadó hangzásvilágot teremthet. A beépített SlimFit kamera – a Samsung DeX segítségével – a mobilalkalmazásokon keresztül a videóhívások lebonyolítását is megkönnyítheti.ix

Az okosmonitorok teljes sorában újdonság az Edzéskövetőx, amely a Galaxy Watch okosórákkal összehangolva valós időben jeleníti meg az egészségügyi adatokat a képernyőn, még tartalom streamelése esetén is. Ezáltal az edzési célok még egyszerűbben nyomon követhetők, élvezetesebbé téve a mozgást.

Ezek az újabb funkciók gazdagíthatják a Smart Monitorok figyelemre méltó szolgáltatásait. A Smart TV alkalmazások azonnali hozzáférést biztosíthatnak a streamingszolgáltatók és egyéb tartalmak széles skálájához, a számítógép elindítása vagy más eszközökhöz való csatlakozás nélkül. xi

Az M7 32 és 43 colos méretekben, 4K UHD (3840×2160) felbontással, 300 nites (jellemző) fényerővel és 4ms GtG válaszidővel elérhető. Az M5 27 és 32 colos méretekben érhető el, FHD (1920×1080) felbontással, 250 nites (jellemző) fényerővel és 4ms GtG válaszidővel.

A ViewFinity termékcsalád: Csúcsra járatott kreativitás és felhasználóbarát kialakítás

A kreatív alkotókra és szakemberekre optimalizált, valamint felelős eljárással készült legújabb ViewFinity termékcsalád a ViewFinity S8 (S80UD és S80D), a ViewFinity S7 (S70D), valamint ViewFinity S6 (S60UD és S60D) modelleket foglalja magába.

Az Easy Setup Stand állvány szerszámok vagy csavarok használata nélkül, egy mozdulattal gyorsan és könnyedén összeszerelhető, így a felhasználók máris láthatják a ViewFinity élénk kijelzőjét. Az összes idei ViewFinity monitor támogatja a HDR10-et, és 1 milliárd szín megjelenítésével biztosítja a színpontosságot. A készülékek a TÜV Rheinland által tanúsított Szemkímélő (Eye Care) funkciókat is kínálnak, amelyeknek köszönhetően a felhasználók kevésbé erőltetik meg a szemüket a hosszabb munkavégzés során.

A ViewFinity S8 27 és 32 colos kivitelben érhető el, mindkettő 4K UHD (3840×2160) felbontással, 60 Hz-es képfrissítési frekvenciával, valamint 350 nites (jellemző) fényerővel. USB-elosztót és állítható magasságú állványt tartalmaz, így a külső eszközök könnyebben csatlakozhatnak hozzájuk. Az egyszerűbb csatlakoztathatóság jegyében az S80UD modellen egy új, KVM-kapcsoló is megtalálható, így könnyebben válthat a felhasználó két különböző bemeneti eszköz között. A készülék USB-C portja pedig lehetővé teszi számukra, hogy akár 90W teljesítménnyel töltsenek külső eszközt.

A ViewFinity S7 27 és 32 colos méretben érhető el, mindkettő UHD 4K (3840×2160) felbontással, 60 Hz-es képfrissítési frekvenciával, és 350 nites (jellemző) fényerővel. A ViewFinity S6 24, 27, 32 colos változatokban kapható, mindegyik QHD (2560×1440) felbontással, 100 Hz-es képfrissítési frekvenciával, valamint 350 nites (jellemző) fényerővel, emellett USB elosztót és állítható magasságú állványt is tartalmaz. Az S60 UD modellek esetében beépített KVM-kapcsoló és – akár 90 W-os töltési lehetőséggel ellátott – USB-C port is elérhető.

A Samsung 2024-es monitorcsaládjaival és előrendelésükkel kapcsolatos további információ a vállalat weboldalán érhető el.

i Az AI funkciók kizárólag a G80SD és M80D modelleken érhető el.

iiA Gaming Hub szolgáltatás elérhetősége csak egyes országokban érhető el. Az alkalmazások elérhetősége országonként eltérő lehet.

iiiAz AI felskálázás csak akkor működik, ha a felhasználó az előre telepített Smart TV alkalmazásokat vagy a Samsung Gaming Hub-ot (PQ prioritási mód) használja.

ivA logó felismerése csak AV módban aktiválódik.

v Az UL tanúsítvány érvényesíti az „OLED Tükröződésmentes” állítást azáltal, hogy a termékeket a Nemzetközi Világítástechnikai Bizottság (CIE) által meghatározott Egységes Csillogási Értékelés (UGR) tesztelési szabványának, valamint a Nemzetközi Szabványügyi Szervezet tesztelési szabványának megfelelően értékeli.

vi Az AI felskálázás csak akkor működik, ha a felhasználó az előre telepített Smart TV alkalmazásokat vagy a Samsung Gaming Hub-ot (PQ prioritási mód) használja.

viiAz Adaptív Hangerőszabályozás Pro (Active Voice Amplifier Pro) csak az előre telepített Smart TV alkalmazások esetében érhető el.

viii A 360 Audio és a fejkövetés támogatása az alkalmazástól és a tartalomtól függően eltérő lehet. A támogatott eszközé közé tartozik Galaxy Buds 2 Pro / 2 / Pro / Live. Előzetes értesítés nélkül frissíthetők.

ix A SlimFit Camera kompatibilitása a Samsung DeX-szel USB-C csatlakozást igényel egy Galaxy S23 vagy későbbi, Fold 5, vagy Tab S9 One UI 6.1.1 vagy újabb operációs rendszert futtató eszközhöz.

xA támogatott eszközök közé tartozik a Galaxy Watch 4 vagy újabb, Galaxy Mobile (One UI 4.1.1 és újabb) legfrissebb szoftververzióval. Az eszközöket be kell jelentkezni ugyanabba a Samsung fiókba. Helyezze óráját és mobilkészülékét a képernyő közelébe a Workout Tracker használatához.

xiInternetkapcsolat szükséges.