A Logitech bemutatja az MX ERGO-t

Az utóbbi évek egyetlen, új Logitech trackballját, amely különlegesen kényelmes használatot és precíz irányíthatóságot ígér

A trackball visszatért és jobb, mint valaha

A Logitech bemutatta a Logitech MX ERGO vezeték nélküli trackballt, amely kényelemben és precizitásban is teljesen új szintet képvisel. Az utóbbi évtized egyetlen, új Logitech trackballja állítható dőlésszögű, csuklós szerkezetének köszönhetően személyre szabott kényelmet ígér valamint precíz irányítást akár több eszközön is. Az kiegészítőt nem csak a hanyattegér-rajongók kedvéért fejlesztették ki, hanem azoknak a vásárlóknak is, akik az egér vagy touchpad alternatíváját keresik.

Nagyon izgatottak vagyunk az új trackball miatt. Visszatért és jobb, mint valaha. Az ötlet, hogy újra elkezdjünk foglalkozni a koncepcióval a felhasználóinktól érkezett, akik a legkülönfélébb módszereket találták ki, hogy tökéletesítsék régebbi trackballjaikat. Nem ritka, hogy az eszköznél mindenféle tárgy beékelésével tudták csak elérni a kívánt dőlésszöget.” – mondta Anatoliy Polyanker a Logitech globális termék- és márkaigazgatója. „Az MX ERGO az első kényelmes és tetszetős megjelenésű, személyre szabható trackball.”

Az MX ERGO a hagyományos egerekhez képest 20%-kal csökkenti a kéz izomzatának terhelését. Az állítható pántszerkezettel az eszköz dőlésszöge 0-ról 20 fokig emelhető, ezzel is javítja a csukló pozícióját. A nagy műgonddal megalkotott formának köszönhetően a tenyér és az ujjak megtámasztása tökéletes, a puha gumiborítás, akár hosszú órákon keresztül is kényelmes fogást biztosít.

Az MX ERGO a legfrissebb technológiát használja, amellyel lehetőség van a gyorsabb és precízebb navigációra. Ennek a különleges képességnek köszönhetően egyetlen gombnyomással változtatható a kurzor sebessége és pontossága, így biztosítva az optimális irányítást. A precíziós mód aktív üzemmódját egy LED jelzi.

Az újratölthető elemek használattól függően akár 4 hónapig is bírják egy feltöltéssel, de az eszköz, szintén használattól függően akár 1 perces töltéssel is egy egész munkanapon keresztül kitartó energiamennyiséget képes felvenni.

Az MX ERGO a Logitech Easy-SwitchTM és a Logitech FlowTM technológiákat egyaránt támogatja. A Logitech Flow multi-device eszközkezelő rendszer szintén elérhető, a Logitech® OptionsTM szoftver részeként, ingyenesen letölthető. Ezzel és az Easy-Switch segítségével a több gépen történő használat lehetőségei új szintre emelkednek, zökkenőmentesen lehet két számítógép között váltogatni, egyikből másikba tartalmakat másolni és beilleszteni.

Az MX ERGO tervezésekor fontos szempont volt, hogy a felhasználónak már a tapintás élménye is különleges legyen, ezért az eszköz kiváló minőségű anyagokból, elegáns megjelenéssel készül. Az egér jól illeszkedik a többi luxus Logitech termékhez, többek között a Logitech CRAFT billentyűzethez, a Logitech Spotlight prezenterhez vagy a Logitech MX Sound hangfalhoz is. Ezek az eszközök önmagukban is felsőkategóriás termékek, egymással kombinálva pedig prémium minőségérzetet garantálnak a munkakörnyezetben.

Ár és elérhetőség

A Logitech MX ERGO várhatóan 109 eurós áron már szeptemberben elérhető lesz a Logitech weboldalán, illetve a kiválasztott márkakereskedőknél Észak-Amerikában. Egy különleges kiadás, az MX ERGO Plus 99.99 dollárért szintén megvásárolható lesz a Best Buy-nál. További információért látogass el a Logitech.com weboldalunkra, blogunkra illetve kövesd a Facebook, Instagram vagy Twitter felületeinket.