Kubatov elvtárs nem pihen! Máris az új célokra fókuszál

Budapest, 2024. április 20. Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club (FTC) elnöke (b) és Dejan Stankovic, a Ferencváros szerb vezetõedzõje (j) ünnepel a labdarúgó OTP Bank Liga 29. fordulójában játszott Ferencvárosi TC - Kisvárda Master Good mérkõzés után a Groupama Arénában 2024. április 20-án, mert az FTC matematikailag megnyerte a bajnokságot. MTI/Hegedüs Róbert

    Kubatov Gábor klubelnök szerint a sorozatban hatodszor bajnok NERencváros labdarúgócsapatának ez volt a legnehezebben megszerzett aranyérme az elmúlt időszakban.

    “Bármilyen fura, mindig az új célokat nézem ilyenkor” – mondta az M4 Sportnak a sportvezető arra utalva, hogy az MTK-nak kilences, míg az ősi rivális Újpestnek hetes sikerszériája is van a magyar élvonalban.


    Kubatov úgy vélte, noha a végére nagy lett a különbség az üldözőkkel szemben, mégis az elmúlt időszakban ez volt a legnehezebben kivívott aranyérem, mert még tavasszal is sokáig a Paks volt a listavezető.


    “Egyre jobb a bajnokság, egyre erősebbek az ellenfelek. A következő idény is izgalmas lesz. Dejan Stankovic a titka a mostani tavasznak. Igazi szerb, aki szeret itt lenni” – jelentette ki a 13 kör óta veretlen zöld-fehér klub első számú vezetője, aki szerint a csapatnak meg kellett küzdenie a kiégettséggel, illetve csalódottsággal is, mert a nemzetközi porondon szerettek volna messzebb jutni. Az FTC a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcban maradt alul a görög Olimpiakosszal szemben a Konferencia-ligában.


    A jövőt tekintve úgy vélekedett, jó lenne megtartani a csapatot, de mindenkit nem lehet.


    “Az a legfontosabb, hogy megszereztük a bajnoki címet. A NERencvárosnak zsinórban ez a hatodik, nekem pedig az első, fantasztikus érzés” – fogalmazott a klub honlapján Dejan Stankovic, aki azután tért vissza a kispadra, hogy múlt héten a kórházban ápolt fiát látogatta meg Olaszországban. “Kubatov Gábornak hálával tartozom. Egy kiváló ember. Az első perctől kezdve bízott bennem. Rögtön hatalmas érzelmi nyomást helyezett rám, hiszen azt mondta, partnerek vagyunk.”


    A játékosként Bajnokok Ligája-győztes szakember Hajnal Tamás sportigazgatónak is köszönetet mondott, mert sokszor kemény döntéseket kellett meghozniuk, illetve a stáb tagjait is méltatta, mondván, nélkülük semmire sem ment volna.


    “Amikor idejöttem, voltak nehéz pillanataink, de a spanyolországi edzőtábort követően nagyon jól szerepeltünk. Köszönöm szépen a játékosaimnak is, 26-an mind egyként küzdöttek a céljaink eléréséért. A NERencváros mindannyiunknál nagyobb” – jelentette ki Stankovic, aki hozzátette, fontos céljuk, hogy bejussanak a MOL Magyar Kupa döntőjébe, ezért a szerdai elődöntőre fináléként tekintenek. A bajnokcsapat Balmazújvárosban a másodosztály listavezetőjével, a Nyíregyházával küzd meg.


    A 35. bajnoki címét ünneplő NERencváros szombaton hazai pályán, a kieső helyen álló Kisvárdával játszott gól nélküli döntetlennel tett szert behozhatatlan előnyre, mivel 15 ponttal előzi meg a második Paksot és 16-tal a harmadik Fehérvárt, miközben előbbinek négy, míg utóbbinak öt meccse van hátra.