Újra gyereknek érezhetik magukat a mostani 30 évesek

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

20 éves a Tamagotchi! Visszatért Magyarországra a legnépszerűbb virtuális kiskedvenc!

Újra gyermeknek érezhetik magukat a 90’es években születettek, mert 20 éves évfordulója alkalmából újra megjelent az első virtuális háziállat, a Tamagotchi, melyből több mint 10 000 talált gazdára itthon. A tojás alakú, kulcstartó méretű virtuális lény pixeles világa a régi, továbbra is a gondoskodás a cél, de ha ez mégsem sikerül, az új verzión található reset gomb segítségével újraéleszthető az elhunyt kedvenc, így a Tamagotchi temetők már nem nyitnak újra…

Az 1997-ben piacra dobott Tamagotchiból, melynek elnevezése a japán “Tamago” (tojás) és az angol “watch” (óra) szavak összetételéből született, világszerte 82 millió darabot adtak el az évek során. Ez volt az első szimulációs játék, amelyben egy kis lényről kellett gondoskodni, ami folyamatosan fenntartotta a játékos figyelmét, akár egy valódi élőlény. A gyártási technológia fejlődésével a Tamagotchit követően számtalan olyan interaktív játék született, ami ezt a működési elvet követte és napjainkban is használatos. Első kiadása óta közel 44 különféle változat született, ezek közül számos csak Japánban volt kapható.

https://www.youtube.com/watch?v=uhczfsJXu7c&feature=youtu.be

Defibrillátorként működő reset gomb

A Tamagotchi jellegzetes tulajdonságai megmaradtak: tojás forma, kulcstartó méret és három gomb a működtetéshez, viszont kisebb méretben. Az új Chibi Tamagotchi nem ugyanaz, mint az 1997-es változat, a játékmenet egyszerűbb: etetni, rendben tartani, gyógyítani lehet a karaktert. Lényeges különbség viszont, hogy a korábbi változatokkal ellentétben a Chibi Tamagotchit újra lehet indítani a reset gomb segítségével, ha meghal a karakter, amit a mostani verzió egy pici sírhanttal és egy szellemmel jelez a kijelzőn. A kijelzőn menü nincs, viszont le lehet némítani, ami hasznos funkció.

2017. november 14-étől kapható a nagyobb játékboltokban és játék webáruházakban.

A Tamagotchi ugyanabban az évben született, mint az első Harry Potter kötet, amikor a sikerlistákon a Spice Girls és a Back Street Boys számai vezettek, itthon pedig épp felrobbant a szerelembomba a TNT-től, dübörgött a ház az Emergency House-tól, és célba ért az Álomhajó a Carpe Diemtől.

Szóljanak a slágerek, kezeket a magasba és induljon a játék!

https://open.spotify.com/user/11127875146/playlist/4lYwBcc9wRgQ9rjKCa379f

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Vélemény, hozzászólás?

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .