Idén is több ezer alkalommal segítettek a balatoni strandolókon a Magyar Vöröskereszt önkéntesei

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!

Már tizenkettedik éve vigyáznak hazánk legnagyobb humanitárius szervezetének elsősegélynyújtói a balatoni strandolókra. Az idei szezonban összesen 304 önkéntes vett részt 18 balatoni strandon, ahol a legtöbb sérülést a kagylók okozták.

A Magyar Vöröskereszt támogatói segítségével minden évben elindítja Balatoni Elsősegélynyújtó Szolgálatát, hogy önkéntesei a vízben és a vízparton szerzett sérüléseket elláthassák a strandokon. Idén összesen 12 Balaton-parti település 18 strandján, június 27-től augusztus 20-ig, minden nap 10 és 18 óra között segítettek az elsősegélynyújtók, összesen 3 319 alkalommal, amelyből 33 esetben mentőt is kellett hívniuk.

A leggyakoribb sérülések a kagyló okozta vágások voltak, ezen kívül sűrűn előfordultak különféle, ellátást igénylő rovarcsípések is. Sajnos ebben az évben a belgyógyászati esetek gyakorisága is megnőtt, többen panaszkodtak mellkasi fájdalmakra vagy napszúrás okozta rosszullétre.

A szolgálat 2007-es indulása óta 39 487 esetben nyújtottak szakszerű segítséget a vöröskeresztesek, ebből hatszor életmentést hajtottak végre.

 

A Magyar Vöröskereszt továbbra is várja a felajánlásokat a 1359-es adományvonalon. Egy hívás vagy egy SMS elküldése csupán 250 forintot jelent. Az összegyűlő adományból lehetősége nyílik a szervezetnek, hogy jövőre is elindítsa elsősegélynyújtó szolgálatát és esetleg kibővíthesse azoknak a strandoknak a számát, amelyeken önkénteseivel biztosítja a fürdőzők számára a gondtalan pihenést.

Oszd meg barátaiddal, ismerőseiddel is!