A távmunka biztonságossá tételéhez ad tanácsokat az Europol

A távmunka biztonságossá tételéhez ad tanácsokat az Europol

    Az Europol magyar nyelvű infografikái munkavállalók és vállalatok számára is hasznos tanácsokat adnak a home office, azaz a távmunka biztonságához – tették közzé szerdán a police.hu oldalon.

    A koronavírus-járvány megfékezése érdekében sok cég döntött úgy, hogy munkavállalóit home office munkarendre kéri fel – írták. Míg egyes munkáltatók esetében eddig is volt gyakorlata a távmunkának, sok egyik pillanatról a másikra kényszerült arra, hogy megteremtse az otthoni munkavégzés feltételeit. A megfelelő informatikai körülmények kialakításán túl azonban nagy hangsúlyt kell fektetni az elektronikus információbiztonságra is – hívták fel a figyelmet.


    Az Europol összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat a biztonságos távmunkáról. Azt ajánlják egyebek között, hogy a cégek hozzanak létre vállalati irányelveket és eljárásrendet. Tartsák naprakészen az operációs rendszert és az alkalmazásokat. Tegyék biztonságossá a távmunkához használt eszközöket és a távoli hozzáférést, valamint a vállalati kommunikációt. Tájékoztassák az alkalmazottakat a távmunkából adódó veszélyekről és ellenőrizzék rendszeresen a beosztottakat – sorolták.