“Klasszikus utazó meteorit”

A Square Micro-Rotor California és a Classic Traveller Magnetic Green nyomán a tekintélyes svájci óragyártó, a LAURENT FERRIER ma bemutatja legújabb modelljét, a második, az észak-amerikai kontinensre kizárólagosan korlátozott kiadást: a Classic Traveler Meteoritot.


A Classic Traveller 2013-ban jelent meg. Kortárs időmérő a világjárók számára, új módot kínál a kettős időzóna olvasására. A részletekre és az egyensúlyra, de a LAURENT FERRIER szellemiségét meghatározó arányérzékre és ívekre is odafigyelve a darab a tökéletes olvashatóságot ötvözi a finom óragyártás klasszikus víziójával.


Ezt az egyedülálló órát a modern kalandorok számára tervezték. Valódi meteoritból készült sötétkék számlappal, valamint mikrorotorral és természetes meneküléssel ellátott, finomított kaliberrel rendelkezik. A Classic Traveler ideális módja annak, hogy intenzíven átélje utazásait térben és időben. Akár az univerzum határait fedezed fel, akár csak egy hétvégére utazol, ez az óra segít nyomon követni az időt. Kifogástalan dizájnjával és kifinomult felületeivel a Classic Traveler igazi műalkotás, amely mindenképpen lenyűgözi a finom óragyártás szerelmeseit. Stílusos, de funkcionális, ez az új, mindössze 15 darabból álló, limitált kiadás lehetővé teszi, hogy stílusosan utazhasson a kozmoszban.


Csillagközi számlap
Ehhez az exkluzív új modellhez a LAURENT FERRIER csapatát a legnagyobb utazások ihlették: egy meteorit, amely aszteroidaként indult, és bolygóközi utat tett meg, mielőtt a légkörbe került, és több száz millió évvel ezelőtt felrobbant, és végtelen darabokra tört. . Hosszú és veszedelmes utat tett meg, mielőtt a bolygónkon kötött ki, ahol most felvették és második életet kapott. A meteorit tehát az utazás megtestesítője – egy utazás nem csak a térben, hanem az időben is.


Mindegyik számlap egyedi, és a Muonionalusta nevű meteorit egy bizonyos és teljesen eltérő töredékéből származik. Ez a meteorit Skandinávia északi részén, a Svédország és Finnország határától nyugatra csapódott be, mintegy 1 millió évvel ie. Ez az egyik legrégebbi meteorit, amely becsapódott a Földbe. Egy planetoid vasmagjának része, amely sok darabra tört, amikor bolygónkra esett.


Eredetileg antracit színű, a kéket úgy kapják, hogy a meteoritdarabot galvanikus fürdőbe merítik, hogy mély fémes kéket kapjanak. A kék számlapot enyhén magasított fehér szitanyomás díszíti, és kiemeli a meteorit természetes motívumait. Az órákat fehérre nyomtatott pálca-római számok jelzik. Hasonlóan, a 6 órakor található kis másodpercek jelzői és a logó is fehérre nyomtatott. A híres LAURENT FERRIER Assegai alakú óra- és percmutató, valamint a staféta másodpercmutatója 18 karátos fehéraranyból készült, és szintén fehér bevonatú.


Ötletes modell
Az 5-ös fokozatú titán tok bal oldalába finoman beépítve két tökéletesen szimmetrikus, hosszúkás nyomógombbal állítják be a helyi időt, amit a központi kéz jelzi. Ha másik időzónába lép, ez a központi óramutató óráról órára előre vagy hátra mozgatható, egyszerűen a megnyomásával. A felső nyomógomb egy órával előre mozgatja a mutatót, míg az alsó toló az ellenkezőjét, mindezt a percmutató mozgatása nélkül.


Ezen a gyors helyi időbeállításon kívül a rekesznyílásban 3 órakor megjelenő dátum automatikusan megváltozik, amikor a mutató elmúlt éjfél, és minden további művelet nélkül alkalmazkodik a különböző időzónák közötti utazásokhoz. A 9 órás rekeszérték megtartja a referenciaidőt (otthoni idő). 24 órás kijelzője egyértelmű különbséget tesz nappal és éjszaka között.


Kifinomult kaliber
A Classic Traveler Meteoritet az LF 230.02 öntekercselő kaliber hajtja, amely magában foglalja a második időzóna-beállító mechanizmust, valamint a dátumot. Kilincsre szerelt mikrorotoros egyirányú öntekercselő rendszerrel rendelkezik, amelyet kettős közvetlen impulzusú természetes menekülés támogatja. Ez a menekülés különösen egyedi abban, hogy minden rezgéssel két impulzust küld közvetlenül a mérlegre, így kiváló hatásfokot és 72 órás teljesítménytartalékot biztosít.


A tétel díszítése és kivitelezése a finom óragyártás jegyében, a finomság és a kézműves know-how ötvözésével készült. A Classic Traveler Meteorite zafírkristály tokja bepillantást enged a munka finomságába. A Côtes de Genève-vel díszített hidakon és a körkörös szemcsés főlemezen kívül a szárnyakat kézzel letörik, a csavarfejeket pedig polírozzák. A kézi letörés a belső szögek finomságán is meglátszik, ami LAURENT FERRIER órakészítési művészetének hitelességét bizonyítja.

klasszikus utazó meteorit
15 darabos limitált kiadás – Referencia LCF007.T1.MG1
Mozgalom
LF230.02 kaliber
Önfelhúzós 18K tömör arany excenteres mikrorotorral
Természetes menekülés kettős közvetlen impulzussal az egyensúly felé
LIGA technológiával előállított szilikon raklapkar önkenő tulajdonságokkal
Jelzések: órák, percek, kis másodpercek 6 órakor, dátum 3 órakor, otthoni idő 9 órakor.
Javítók: két nyomógomb 10 órakor és 8 órakor
Átmérő: 31,6 mm átmérőjű vagy 14”
Vastagság: 5,80 mm
Frekvencia: 3 Hz (21 600 rezgés/óra)
Teljesítménytartalék: 72 óra
288 komponens
44 ékszer

Ügy
Polírozott 5-ös titán
Méretek: 41 mm átmérőjű
Vastagság: 12,64 mm, zafírkristályokkal együtt
Kupolás zafírkristály, zafírkristály hátlap
30 méterig vízálló
Titán „golyó alakú” korona

Tárcsa
Galvanikus kék Muonionalusta meteorit
Fehér bevonatú pálca-római órajelzők
Ferde dátumnyílás, 3 órakor
Kis másodpercek 6 órakor, fehérre nyomtatott markerek
Levágott második időzóna rekesz, 9 órakor

Kezek
Polírozott és kupolás fehér bevonatú 18K fehérarany
Óra- és percmutató: Assegai alakú
Másodperc: bot alakú

Szíj
Éjfélkék parafa, kézzel varrott, tónusról-tónusra varrás

  1. fokozatú titán tűs csat