A jazzy műfaj szerelmeseit igazi csemegékkel várja az Erzsébetligeti Színház 

 Friss koncepcióval, változatos zenei kínálattal várja a jazzy műfaj szerelmeseit Corvin Művelődési Ház-Erzsébetligeti Színház jazz sorozata, a Jazzliget. A szervezők kellemes, vidám, gyertyafényes hangulatot, emlékezetes zenei ínyencségekkel várják a közönséget.

“Éppúgy törekszünk az ismertség küszöbén álló fiatal tehetségek bemutatására, mint a műfaj legismertebb hazai művészeinek meghívására, különleges zenei együttműködések bemutatására. A Jazzliget hagyományaihoz híven igényes, kellemes szórakozást ígérünk az érdeklődőknek” – mesél a tervekről Szeli Dóra, a sorozat szervezője.

Az október 20-án induló Jazzliget első meghívott vendége a Patché lesz, Pákai Petra (ének) és Cséry Zoltán (billentyűs hangszerek) személyében. 2016 decemberében jelent meg első nagylemezük Szívhang címmel. A zenekar a neo-soul-pop-jazzy vonalon mozog, saját dalaik spirituális szövegvilágot képviselnek. Eddig 7 videoklipjük jelent meg, legsikeresebb daluk a “Let It Go” bekerült egy világversenyen az első 21 dal közé.

November 17-én a Tóth Evelin Trió koncertjét hallgathatják meg az érdeklődők. Evelin zenekarát a hazai jazz szcéna krémje alkotja – Frankie Látó hegedül, basszusgitározik és billentyűzik, Mogyoró Kornél pedig ütőhangszereken játszik.

Tóth Evelin zenekara  főként saját szerzeményeket játszik, de forrásként előszeretettel nyúlnak főként magyar, illetve a világ különböző részeiről származó népdalokhoz is. Előadásukban hol a fado és a magyar népzene melankóliája, hol a flamenco vagy a szefárd népzene forró szenvedélyessége kerül előtérbe, de az egyértelműen tetten érhető stílusjegyek – jazz, világzene, pop,elektro- ellenére az együttes mégis egy megújított zenei nyelvet beszél, így feldolgozásaikban is izgalmas és összetéveszthetetlen hangzást hoznak létre.
Mogyoró Kornél Magyarország élvonalbéli ütőhangszerese – nemrégiben hívták meg a Heavy Weather nemzetközi szupergruppba, amelyet Joe Zawinul egykori promotere hívott életre. A Franciaországban tanult és Didier Lockwoodnál inaskodott Frankie Látó crossover és world music formációkban is otthon van, de a Django-féle szving a zenei hazája. Mindkét ágról zenészdinasztiából származik, édesapja a Szegedi Szimfonikusok tagja, édesanyja is muzsikus. Balogh Kálmán együttesének és az Eastwingnek is tagja.

Január 19-én a Berki Tamás Trió érkezik az Erzsébetligeti Színházba – Berki Tamás ének, ifj. Tóth István gitár, Horváth Plutó József basszusgitár.