James Webb első európai országként Magyarországon eszi be magát a történelembe

Mint arról a gasztroll.hu az országban elsőként beszámolt, James Webb lesz az országos evőverseny döntőjének sztárvendége.

A fiatal bajnok már sok mindent megevett, ám Európában még soha nem járt.

Telefonon hívtuk…

Honnan jött az ötlet, hogy elkezd az egészet?

Eleinte csak viccként kezdődött, elmentem vacsorázni a feleségemmel, ahova elmentünk volt egy hamburger kihívás, viccből megcsináltam, ez volt Ausztráliának a legnagyobb hamburgere. de ezt én nem tudtam.

Mi a kedvenc ételed?

A kedvencem a Pizza

Van kedvenc versenyed vagy kihívásod?

Kihívások közül a pizzás megmérettetés a kedvenceim, a versenyek közül a Július 4.-i Hot dog kihívást szeretem nagyon, ez örült és ez a legnagyobb amiben részt vettem.

Hogyan készülsz a versenyekre?

Van egy pár dolog és nyilvánvalóan eléggé fittnek kell lenned, mivel sokat kell enni kevés idő alatt, így elfáradsz, sok időt töltök az edzőteremben és súlyzózok.
Figyelnem kell az étkezésre is, mert egy rossz éttrenddel, hiába edzel, a befektgetett munka kárba vész.
Az edzőterembe és azért járok sokat, hogy ne hízzak el túlságosan.
Emellett nagyon fontos, hogy kell elég hely a gyomrodban. Kell kapacitás, ki kell tágítani a gyomrodat, sok kihívást csinálok és rendszeresen eszem, hogy tágítsam a gyomrom.
Egy evés után sok diétás szódát iszom, hogy felpuffadjak, ez volt a második “trükk”.
Aharmadik a technika, hogy más-más a hot-doghoz vagy a csirkeszárnyakhoz a megfelelő evési technika. Ezeket rendszeresen gyakorolni kell a versenyre.
A titok?
Szét kell szedni a hot-dog-ot. A kenyeret/bucit/kiflit és a virslit, és külön nyomni lefelé, a csirkeszárnyat pedig szét kell tépni és pélfául a hamburgert sem egyben harapva tolom le.

Milyen tanácsot adnál a magyar versenyzőknek?

Azt mondanám, hogy tutira próbáld ki, vegyél részt, nagyon jó móka, tulajdonképpen a legjobb barátaimat a versenyeken keresztül ismertem meg.

A legnagyobb dolog, hogy az étel egy univerzális nyelv világszerte. Most már vannak barátaim a világon, én Ausztráliából jöttem, és átutazom a fél világot az evés miatt. A kaja nagyon jó móka és sosem tudod, merre visz az élet és az étel.
Rengeteg országból és kultúrából próbáltam már ételeket és lenyűgöz az színessége, változatosséga, illetve mire képes.

Megkezdődött a Magyar Evő Versenyzők Szövetsége (MESZ) által szervezett magyar bajnokság versenyzőinek toborzása