Itt van Aya Nakamura új, formabontó korongja

A francia-mali gyökerű szupersztár, Aya Nakamura megjelent új ’DNK’ címmel. A lemez igazi kuriózum Aya-tól jól megszokott kísérletezéssel, egzotikus együttműködőkkel.

A mindössze 27 éves, többszörösen díjnyertes énekesnő-dalszerző, Aya Nakamura már a kortárs francia zene egyik legfontosabb alakjaként vállal szerepet. Aya Danioko néven született Bamakóban, Maliban. Griotok, nyugat-afrikai mesemondók és dicsérő énekesek családjából származik, Párizs külvárosában felnőve kulturális rétegek sokasága épült be művészetébe, ma pedig többek közt a New York Times „Európa zeneileg és társadalmilag az egyik legfontosabb fellépője”-ként hivatkozik rá. Aya Nakamura zárta a 2022-es évet a világ legtöbbet streamelt frankofón női előadójaként, immár 5. egymást követő évben, legkiemelkedőbb felvételei között van a „Djadja”-t, a TikTok-on virális sláger, a „Copines” vagy a legutóbbi, elsőszámú „Dégaine”, albumai, az ’AYA’ vagy a ’NAKAMURA’ pedig szintén hatalmas hallgatóságnak örvendenek.

A most megjelent ’DNK’ (Aya igazi nevére, a Danioko vezetéknevére utal) egyedülálló szövegstílust mutat be, amelyben a párizsi argó, az arab és a bambara, a szülei mali nyelve keveredik, illetve friss képet ad az afrobeatről, a popról, és az R&B-ről, miközben a zenék mélyen gyökereznek a Zouk karibi tánchangzásaiban.

Az albumon olyan feltörekvő rapsztárok szerepelnek még mint Tiakola és SDM, valamint a nyugat-indiai országok elismert Zouk énekese, Kim.

HANGOLÓDJ RÁ A KIADVÁNYRA A „BABY”-VEL ITT!

HALLGASD MEG A TELJES KIADVÁNYT ITT!!