Ismét több száz alsó tagozatos gyerek számára indult könnyebben a tanév

44 magyarországi település összesen 48 tanintézményének tanulói kaptak támogatást

A SIÓ-Eckes, Magyarország egyik legnagyobb gyümölcslégyártója újabb 600 darab iskolatáskát és az iskolakezdéshez hasznos csomagot biztosított a rászoruló családok számára az idei első becsengetéskor. Idén 44 magyarországi település összesen 48 tanintézményének tanulói kaptak többek között tanszerekkel, kiegészítőkkel és Vitatigris-termékekkel megpakolt iskolatáskákat. A csomagokhoz tanári pályázat útján juthattak hozzá a gyerekek.

Szociálisan rászoruló családok 6-10 éves korú, szorgalmas gyermekeinek beiskoláztatásában segít minden tanévkezdéskor a „Köszönjük, SIÓ!” Iskolatáska Program. A 2008-ban útnak indult kezdeményezés segítségével eddig összesen közel 15 ezer gyermek kezdhette meg a tanévet vadonatúj iskolatáskákkal, bennük többek között zsírkréta- és színesceruza-csomagokkal, vízfestékkészlettel, valamint vonalzókkal és matricacsomagokkal. A kezdeményezésben azokra is gondolnak, akik nem részesülhetnek valamilyen szociális támogatásban, mégis segítségre szorulnak. A testvéreket is beleszámítva idén is mintegy hatszáz gyermek juthatott hozzá az adományhoz.

A program részeként szeptemberben kezdődik egy rajzverseny, amelyben a nem rászoruló gyermekek rajzolnak arról, hogy ők hogyan tudják segíteni rászoruló társaikat. Ezzel a szervezők célja az érzékenyítés és az empátia elősegítése. Az országos pályázat keretein belül 2023. október 31-ig lehet feltölteni az elkészült rajzokat az online pályázati rendszerbe, november 15-től 4 héten át pedig online lehet majd szavazni a legjobban tetsző rajzokra és alkotóikra. A rajzpályázaton 53 egyéni és 10 közösségi nyertest díjaznak a tanév második félévében.

Örömmel tölt el bennünket, hogy az idén 15 éves kezdeményezésünk töretlen sikernek örvend hazánkban, így egyre több rászoruló alsós számára biztosíthatunk az évkezdéshez nélkülözhetetlen eszközöket. Jó látni, hogy a pedagógusok a gyermekek egyéni lehetőségeit szem előtt tartva, sokszor akár munkaidőn kívül készítik el a beküldendő pályázati anyagokat, amely megerősít minket a program fontosságában és erejében” – mondta Mészáros Dezső, a SIÓ-Eckes Kft. ügyvezető igazgatója.

A „Köszönjük, SIÓ!” Iskolatáska Programról további információ az alábbi weboldalon található: https://siogyumolcs.hu/koszonjuk-sio

Az országos rajzpályázat elkészült műveire a www.koszonjuksio.hu oldal online galériájában lehet majd szavazni november 15-től.