Insidous – Jason Blum kedvence

Jason Blum az első filmes munkáját kollégiumi szobatársa, Noah Baumbach kedvéért végezte 1995-ben. 2000-ben alapította meg a saját filmprodukciós vállalatát, amely azóta 82 filmet hozott tető alá, csak Észak-Amerikában összesen 1,7 milliárd dollár bevételt gyűjtött. Horrorban a legjobb – elképesztő sikereket gyártott, és közben ideje nagy részét egy szürke Ford kisteherautóban tölti: ennek a lesötétített ablakai mögött rendezett be magának irodát sok monitorral, hogy így spóroljon időt, miközben két tárgyalás vagy helyszín között utazik.

Bár horror-vidámparkot és rémisztő könyvek kiadóját is üzemeltet, a filmek állnak a legközelebb a szívéhez. A Parajelenségek vagy A bűn éjszakája mellett az Insidious-filmek állnak a legközelebb hozzá. Utóbbinak az újabb része, az Insidious – Az utolsó kulcs (Insidious: The Last Key) 2018 januárjában kerül a mozikba: ebben a paranormális jelenségekre különösen érzékeny látó asszony a saját gyerekkori otthonában kénytelen rég halott démonokkal szembenézni.

– Ijesztő világban élünk, ijesztő elnökük van, az ember egyre nehezebben ismeri ki magát a saját életében, nem csoda, hogy az ijesztő filmek ilyen sikeresek – nyilatkozta Blum. – Most jön majd egy fellendülés, készül néhány nagyszerű horror, azután az inga visszalendül, és talán más műfajra lesz nagyobb az igény. De amikor valaki ijedezni akar, én itt leszek, és segítek neki. Az Insidious – Az utolsó kulcs-tól tényleg mindenki rosszat fog álmodni.

IC Press